Три години след като спечели първия си полпозишън в кариерата

...
Три години след като спечели първия си полпозишън в кариерата
Коментари Харесай

Леклер победи Верстапен и спечели полпозишън за Ферари в Бахрейн

Три години откакто завоюва първия си полпозишън в кариерата във Формула 1 водачът на Ферари Шарл Леклер още веднъж бе над всички в сесията за място за Гран При на Бахрейн. За него това е общо десети полпозишън и първи от Гран При на Азербайджан предходната година.

Монегаскът стигна до успеха в квалификацията с време от 1:30.558, с което победи с 0.123 секунди международният първенец Макс Верстапен, който бе считан за огромния любимец през днешния ден. Трети на старта на следващия ден ще застане вторият водач на Скудерията Карлос Сайнц, който бе на прелиминарен полпозишън след първите излизания в решителната сесия, само че не съумя да усъвършенства своя резултат във второто.

Така испанецът остана на единствено 0.006 зад Верстапен и не съумя да направи победи на Ферари през днешния ден цялостен. Четвърти на старта на следващия ден ще застане Серхио Перес, който бе с 0.363 по-бавен от Леклер. Едва пети се класира седемкратният международен първенец Люис Хамилтън, който обаче бе на цели 0.680 от първия.

Пилотът на Мерцедес ще подели третата редица със своя някогашен съотборник Валтери Ботас, който при дебюта си за Алфа Ромео удължи серията си от следващи класирания в топ 10 в подготовка. За последно финландецът бе отвън десетката в Гран При на Абу Даби през 2016 година, неговият финален уикенд преди да премине в Мерцедес, след което в 102 следващи уикенда той взе участие във финалните 12 минути на сесията за място.

Седми и осми на следващия ден ще потеглят изненадващо завърналият се във Формула 1 датчанин Кевин Магнусен, който донесе първо влизане на Хаас в третата част на квалификацията от 2019 насам и двукратният международен първенец Фернандо Алонсо за Алпин. В дъното на топ 10 останаха Джордж Ръсел, който имаше разочароваща подготовка при пълноправния си дебют с Мерцедес и Пиер Гасли за Алфа Таури.

Първи отвън топ 10 на днешната подготовка остана вторият водач на Алпин Естебан Окон, който бе с 0.065 по-бавен от Валтери Ботас в разногласието за последния билет за третата фаза на сесията за място. Компания на французина на шестата редица на следващия ден ще прави Мик Шумахер, който позволи неточност на 11-и завой в своята решителна обиколка, само че въпреки всичко съумя да запише своя най-хубав резултат в подготовка в кариерата си.

Освен тях присъединяване си в днешната сесия за място, след нейните втори 15 минути, завършиха още Ландо Норис, Алекс Албън и Гуаню Джоу. Единственият дебютант във Формула 1 за 2022 година даде 13-о време, само че загуби своя топ резултат поради овакантяване на пистата в него, което го прави с две места по-назад.

На крачка от място във втората фаза на квалификацията остана Юки Цунода, който бе с едвам 0.024 по-бавен от Албън в разногласието за последното място в топ 15 в границите на първите 18 минути. На 0.027 зад японеца остана и супер резервата Нико Хюлкенберг, който този уикенд заменя далия позитивна проба за COVID-19 Себастиан Фетел в състава на Астън Мартин. Германецът ще раздели предпоследната редица на стартовата решетка на следващия ден с Даниел Рикардо, а на последната ще бъдат Ланс Строл и Никола Латифи, които бяха най-бавни през днешния ден.

Надпреврата за Гран При на Бахрейн, първи кръг за сезон 2022 във Формула 1, стартира на следващия ден в 17:00 часа българско време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР