Три години след като не се игра спектакълът на Александър

...
Три години след като не се игра спектакълът на Александър
Коментари Харесай

ВЪЗКРЕСЕНИЕ: Хъшове се връщат в Народния театър

Три години откакто не се игра спектакълът на Александър Морфов " Хъшове " се завръща на сцената на Народния спектакъл, научи Lupa.bg. Това ще стане през новия сценичен сезон, който стартира през септември. Новият шеф на Народния спектакъл Васил Василев към този момент е помолил режисьора Александър Морфов да направи възстановителни подготовки с огромната натрупа на постановката.

Новината за завръщането на един от най-гледаните спектакли освен в Народния спектакъл, само че и в България, бе доказана и от артиста Дарин Ангелов, който взе участие в постановката. Той взе участие и в шоуто " Като две капки вода " и в понеделник вечерта в битката за успеха Дарко изля душата си, изпълнявайки песента на Влатко Стефановски - “Gipsy Song” или както е по-известна в Бълагрия " Бел кон ". Тази ария звучи и в " Хъшовете " на Морфов.



Сред феновете в шоуто е и самият Васил Василев, който с кимане удостовери, че спектакълът с над 300 представления скоро ще се завърне на сцената на Народния.

А Юлиан Вергов, който също е бил част от " Хъшове " помоли всички да почетат и паметта на Чочо Попйорданов, който изигра емблематичната роля на Македонски.

До преди пандемията " Хъшове " се играха в състав: Валери Йорданов, Деян Донков, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Рени Врангова, Даниел Ангелов, Леарт Докле, Стоян Алексиев, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Дани Рашев, Васил Драганов, Василена Винченцо, Виктор Танев, Владислава Николова, Елисавета Господинова.



През март 2019 година на сцената на Народния спектакъл екипът на " Хъшове " отпразнува своите 300 пъти на сцената. Тогава режисьорът Александър Морфов падна на колене пред актьорите и прочувствено им благодари за дълголетието на режисирания от него театър. Самият той през годините е влизал в доста от функциите.

16 години след всеки театър близо половин час публиката, станала на крайници, не пуска четата на Морфов да слезе от сцената. И както традицията повелява след края на всеки театър хъшовете дружно със феновете скандират „ Да живей България” и пеят в едно гърло песента на Влатко Стефановски „ Бел кон”, която от самото начало звучи и в постановката.



За 16-те години живот на сцената досега „ Хъшове” са гледани от 260 000 фенове от цяла България. А актьорите, превъплътили се във Вазовите немили-недраги са извикали общо 15 000 пъти откровено „ Да живей България!” Зад тези числа обаче се крият доста, доста страсти както на сцената, по този начин и в залата. „ Да живей България” е молитвата на актьорите преди представлението, които съблюдават един и същи обред – минути преди старта на спектакъла застават в кръг прегърнати и изричат дружно сакралните думи.

Очакваме в напълно скоро хъшовете още веднъж с цялостно гърло да извикат " Да живей България " и да взривят Голямата зала на Народния спектакъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР