Три години ще са необходими за пълно възстановяване на икономиката

...
Три години ще са необходими за пълно възстановяване на икономиката
Коментари Харесай

Три години необходими на британската икономика да се възстанови от коронавируса

Три години ще са нужни за цялостно възобновяване на стопанската система на Англия от пандемията от ковид.

Водещата група за стопански прогнози EY Item Club заяви, че ще отнеме до 2023 година стопанската система да се върне на равнището от края на предходната година поради дълбочината на рецесията.
 Смъртността от ковид във Англия падна до равнищата от март
Смъртността от ковид във Англия падна до равнищата от март

През последните 24 часа са умряли 413 души в лечебни заведения

Преди месец английското държавно управление наложи карантини ограничения на Острова, които като цяло стопираха огромна част от стопанската система.

Организацията предизвести, че съвсем половината от потребителските разноски през 2020 година - огромният мотор на напредък на английската стопанска система през последните десетилетия - са пред риск от закъснение или цялостна загуба, написа " Гардиън ".

Групата от икономисти акцентира, че Брутният вътрешен продукт ще се срине с 6,8 на 100 през 2020 година преди да се върне на пътя на растежа с 4,5% през 2021 година
 Англия не чака да има ваксина против Covid-19 тази година
Англия не чака да има ваксина против Covid-19 тази година

Повечето специалисти имат вяра, че няма да бъде основана ваксина до идната година

Според EY Item Club Брутният вътрешен продукт ще се свие с 13% през втората четвърт , което е шест пъти по-бързо от най-големия спад по време на финансовата рецесия през 2008 година Безработицата може да доближи до 6,8% от 4 на 100 преди рецесията.

Прогнозата е въз основата на догатката, че ще стартира разхлабването на някои ограничения п рез май и този развой ще продължи през юни. EY Item Club има вяра, че стопанската система ще тръгне нагоре по-късно тази година, в случай че се ускори търсенето и се разреши на хората да стартират да пътуват и пазарят.

В обособен отчет на Кралското общество за поощряване на изкуствата, производството и търговията се споделя, че всяко трето работно място в някои елементи на Англия е под риск поради ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР