Три години и половина ще лежи в затвора Иван Янакиев,

...
Три години и половина ще лежи в затвора Иван Янакиев,
Коментари Харесай

Окончателно: Убиецът с Хамъра отива в затвора

Три години и половина ще лежи в пандиза Иван Янакиев, който умъртви с джипа си „ Хамър Х-3 “ 70-годишния Никола Лазаров на ул. „ Пловдивска ” в Пазарджик. Присъдата е доказана от Върховният касационен съд и е дефинитивна. Освен това Янакиев е лишен от право да ръководи МПС за период от 4 години.

Кървавото меле разтресе Пазарджик на 18 декември 2015 година. Тогава 3-тонният мегаджип на подсъдимия шпорил с гневна скорост по улицата. Очевидци на случая настояват, че колата се е движила с доста висока скорост, а автотехническата експертиза по делото закова скоростта на 74 км/ч при разрешени 50. След кървавия удар, автомобилът влачил тялото на пешеходеца към 100 метра.

Според висшите магистрати при разглеждане на делото не са позволени процесуални нарушавания. Присъдата беше доказана макар възражението на подсъдимия, че наказването е незаслужено.

Всички условия, имащи значение за установяване размера на глобата, са регистрирани вярно от пловдивския съд, в това число чистото правосъдно минало на подсъдимия, както и съпричиняването от страна на потърпевшия за настъпване на произшествието. В същото време са регистрирани и наложените неведнъж актове на Янакиев, а мелето станало единствено 2 месеца откакто му върнали книжката. Отбелязан е и фактът, че е открито и съществено превишаване на допустимата скорост.

Поради тези аргументи присъдата е доказана и дефинитивна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР