Три години Брекзит: Проблеми и нови грижи, порязаха и студентите.

...
Три години Брекзит: Проблеми и нови грижи, порязаха и студентите.
Коментари Харесай

Три години Брекзит: Проблеми и нови грижи, порязаха и студентите


Три години Брекзит: Проблеми и нови грижи, порязаха и студентите. Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли сподели, че се поставя
завършек на „ неразумната процедура “
задгранични студенти да водят фамилиите си във Англия, като от през днешния ден влизат в действие ограничавания за издаването на визи, съобщи ДПА.

По думите му възбраната, която визира всички задгранични студенти, като се изключи тези, които записват следдипломни проучвателен стратегии и студенти с държавни стипендии, ще спре десетки хиляди мигранти, съобщи Българска телеграфна агенция.
Въпросната мярка беше оповестена през май
от миналата министърка на вътрешните работи – Сюела Бравърман, малко преди да стане ясно, че по публични данни броят на мигрантите от януари до юни е възлизал на 672 000.

Този ход на английското държавно управление може да засегне университетите, които разчитат на таксите от задгранични студени и също така може да навреди на репутацията на страната като интернационална дестинация, предизвестяват специалисти.
Миналия месец Клевърли показа
редица нови ограничавания, които съгласно него ще понижат броя на мигрантите с 300 000 души годишно. Една от ограниченията планува, че британците, които печелят по-малко от 38 700 паунда на година, няма да могат да получат фамилна виза.
Иначе три години след Брекзит
следствията от излизането на Англия от Европейски Съюз не престават да основават грижи на стопанските системи от двете страни на Ламанша.

„ Сред главните пострадали от Брекзит са дребните компании, които постоянно не устоят. И за огромните компании разноските са повече “, споделя пред немската организация ДПА посланикът на Федералната република в Лондон Мигел Бергер. Както сочат оценките – от Брекзит насам двустранната търговия сред Германия и Англия
е намаляла с сред 10 и 15 %.
Шефът на Германската индустриална и комерсиална камара в Лондон Улрих Хопе споделя, че в това време стопанската система значително се е приспособила към новите условия. Търговският продан пораства още веднъж – има очаквания за бъдещето.
За експортьорите на хранителни артикули
от Европейски Съюз могат обаче да се появят нови проблеми. След неведнъж отсрочване Англия вкара надзор при вноса на скотски и растителни артикули. Йорк-Александър декор Масенбах от Британската комерсиална камара в Германия счита, че предстоящите инспекции за риска на стоките ще изискват повече организационни старания
и ще доведат до времеви забавяния.
Предупрежденията от английска страна са по-големи. Заради директивите на Европейски Съюз, като да вземем за пример таксите за нездравословните излъчвания, за редица английски компании
е по-лесно да търгуват
с доста по-отдалечени страни, в сравнение с с Европейски Съюз, съобщи неотдавна пред „ Файненшъл таймс “ Шивон Хавиланд от Британския съюз на комерсиалните камари.
Най-вече сектори като аграрния и химическия,
които към този момент бяха наранени от новите мита поради Брекзит, в този момент се сблъскват с нуждата да оповестяват какви са веригите им на доставки, с излъчванията парникови газове и с потреблението на пластмасови опаковки.
От Брекзит насам за немската стопанска система
бодил в окото са най-много разпоредбите за престояване, които затрудняват краткосрочното изпращане на квалифицирани фрагменти и оскъпяват трайното пренасяне. Има и още една смяна, следствията от която към този момент не са обозрими.
В началото на новата година в сфери
като търговията, конкуренцията, заетостта или отбраната на потребителите, се поставя завършек на признатото като предпочитано право на Европейски Съюз. Във връзка с това Фон Масенбах чака да се откри растяща правна неустановеност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР