Три години близо 40 питбула, тренирани за кучешки боеве, се

...
Три години близо 40 питбула, тренирани за кучешки боеве, се
Коментари Харесай

Търси се решение за съдбата на 40 питбула, собственост на агенцията по храните

Три години близо 40 питбула, тренирани за кучешки боеве, се отглеждат в общинския подслон на Пловдив. Животните бяха настанени там откакто полицията залови притежателите им, които към този момент са с условни присъди и санкции. Последната правосъдна инстанция обаче реши иззетите кучета да бъдат предадени на Агенцията за сигурност на храните.

Пловдив

Оказва се обаче, че тя няма пълномощията да реализира такава активност.

Кучетата са към този момент от две години в приюта, откакто бяха избавени от организирането на незаконни боеве и участваха в продължителни правосъдни борби.

Предложението на Областната дирекция за сигурност на храните е кучетата да бъдат оставени, както и до момента на грижите на общината.
Инж. Георги Божев, шеф на Зооветеринарен комплекс-Пловдив: След решението на Окръжен съд сме в нова обстановка. Кучетата са към този момент благосъстоятелност на Българска организация за сигурност на храните. Това е проблем, тъй като нито в предмета на активност, нито в бюджета за прехрана на организацията са планувани средства за издръжката на тези питбули.
Божев заяви, че не престават напъните да се намерят стопани на кучетата. Животните ще бъдат отглеждани в Зооветеринарния комплекс до момента в който бъде открито решение.

Разходът за развъждане на едно животно е 6 лв. на ден.
Д-р Веселин Бекирски, шеф на общинския подслон: Принципно е допустимо кучетата да бъдат осиновени, само че би трябвало да се има поради, че питбулите са мускулести и енергични и изискват мощна ръка. Няма проблем да бъдат осиновени, само че би трябвало да са с намордник, тъй като не могат да се отучат да хапят.

От позиция на кучетата е най-добре те да бъдат осиновени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР