Три германски университета са сред 100-те най-добри в света. Кои

...
Три германски университета са сред 100-те най-добри в света. Кои
Коментари Харесай

Това са най-добрите университети в Германия и в света

Три немски университета са измежду 100-те най-хубави в света. Кои са те и кой град е първенец по качествено висше обучение? Ето накъде би трябвало да се насочите, в случай че търсите най-хубавите университети в Германия и в света.

Класацията на университетите е значима ориентировка за тези, които желаят да следват или да се занимават с научна работа. Същевременно подредбата на образователните заведения е показателна за просветителния климат в обособените страни.

Публикуваната неотдавна ранглиста на английската компания Quacquarelli Symonds, профилирана в анализите на висши образователни заведения, обгръща 1300 университета в общо 97 страни.

Най-добрите немски университети

В Германия номер едно е Техническият университет в Мюнхен, който се подрежда на 50-о място в класацията - най-много с помощта на фактора „ Репутация в очите на работодателите ", по който е на 21-а позиция. Тоест, абитуриентите от този университет имат доста положителни шансове на трудовия пазар. Но има индикатори, по които Техническият университет в Мюнхен не се показва толкоз блестящо. Така да вземем за пример английските анализатори са открили, че трудовете на работещите в този университет се цитират релативно рядко.

Другите две немски висши образователни заведения, които се класират в листата на най-хубавите, са университетът „ Рупрехт Карл " в Хайделберг (63-о място) и университетът „ Лудвиг Максимилиан " в Мюнхен (64-о място), който също се употребява с доста добра известност измежду работодателите.

Оттам нататък измежду десетте най-хубави висши образователни заведения в Германия се подреждат Свободният университет в Берлин, Хумболтовият университет в Берлин, Техническият институт в Карлсруе, берлинският Технически университет, Техническият университет в Аахен, университетът „ Алберт Лудвиг " във Фрайбург и университетът „ Еберхард Карл " в Тюбинген.

Общо 46 немски висши образователни заведения са попаднали в класацията на Quacquarelli Symonds. Числото може и да не наподобява огромно, само че единствено пет други страни са показани с повече университети.

Топ 10 в света

Eто и кои са най-хубавите висши образователни заведения в международен мащаб съгласно разбора на Quacquarelli Symonds. На първо място се подрежда Масачузетският софтуерен институт (100 точки), следван от Оксфордския университет (99,5 точки). На трето място с еднакъв брой точки се класират Университетът в Станфорд (98,7 точки) и Университетът в Кеймбридж (98,7 точки). Следват: Харвардският университет (98 точки), Калифорнийският софтуерен институт (97,4 точки), Лондонският Имперски лицей (97,3 точки), Техническият университет в Цюрих (95,4 точки), Университетският лицей в Лондон (95,4 точки) и Чикагският университет (94,5 точки).

Масачузетският софтуерен институт оглавява класацията за десета поредна година, Оксфорд се е изкачил от пето на второ място, а Кеймбридж - от седмо на трето. Пет от първите 10 най-хубави висши образователни заведения се намират в Съединени американски щати, четири са във Англия. За първи път измежду 20-е най-хубави висши образователни заведения има и две китайски - университетът Цинхуа и Пекинският университет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР