Три френски изтребителя са се опитали да се приближат до

...
Три френски изтребителя са се опитали да се приближат до
Коментари Харесай

Русия вдигна изтребители срещу френски военни самолети над Черно море

Три френски изтребителя са се пробвали да се приближат до границите на Русия над акваторията на Черно море . Това оповестиха пред кореспонденти от Националния център за ръководство на защитата (част от съветското военно министерство), осведоми " Новости ".

За да се предотвратяло нарушаване на границите, във въздуха са били вдигнати съветски Су-27 от силите за противовъздушна защита на Южния боен окръг.

" Екипажите на съветските изтребители идентифицираха въздушните цели като два тактически изтребителя " Мираж-2000 " и " Рафал ", както и аероплан за зареждане с гориво С-135 на френските въздушно-космически сили и ги ескортираха над Черно море ", описват съветските военни.

Су-27 предиздвикали френските самолети да се отдалечат и те се върнали в базата си.

Руските военни настояват, че полетите на съветските изтребители били осъществени в прецизно сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство над неутрални води без секване на въздушни направления и рисково доближаване със самолети на непознати страни.

Руснаците са оплакват, че Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО в последно време доста са нараснали военната си интензивност покрай съветските граници - по-специално в Черно море. Както настояват от съветското военно министерство, Съединени американски щати се опитвали да основат групиране на войски покрай съветските граници, а една от задачите на Вашингтон била военното преодоляване на Украйна. Съединени американски щати проучвали ситуацията при положение на военно решение на спора в Донбас, считат съветските военни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР