Три финала и два бронзови медала осигуриха днес националките ни

...
Три финала и два бронзови медала осигуриха днес националките ни
Коментари Харесай

България с три финала на международния турнир по бокс

Три финала и два бронзови медала осигуриха през днешния ден националките ни след серията от полуфинали на 37-ото издание на интернационалния шампионат по бокс „ Феликс Щам “, оповестиха от БФ Бокс. Под управлението на Борислав Георгиев и Роман Цветков нашите девойки направиха хубави срещи и продължиха с сполучливото си показване в Полша .

В категория до 57 кг Светлана Каменова се оправи с локалната вяра Юлия Шеремета. Бронзовата медалистка от Световното състезание още веднъж сподели класа и преодоля на моменти нечистата игра на съперничката си, с цел да се класира на край. В петък тя ще спори за златото с класната французойка Амина Зидани.

При 50-килограмовите Златислава Чуканова доближи до край , а Венелина Поптолева трябваше да се задоволи с бронз. В първата среща Злати не остави късмет на полякинята Наталия Кучевска. Тя господства на кръга и си обезпечи борба за златото, където ще срещне другата локална представителка – Наталия Рок. Тя пречупи съпротивата на Поптолева и по този начин се разминахме с опцията да имаме български край в категорията.

За златото ще боксира и Станимира Петрова . В категория до 54 кг международната и европейска шампионка и 4-кратна носителка на Купа „ Странджа “ се класира за край, откакто не даде шансове на хърватката Николина Чачич. Тя ще се изправи в петък против полякинята Виктория Рогалинска.

С бронзово отличие се поздрави Аслъхан Мехмедова . В доста оспорвана среща при 60-килограмовите тя отстъпи на третата от Световното състезание предходната година – Алесия Месиано /Италия/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР