Три европейски оператора на преносни системи (TSOs) - Enagás от

...
Три европейски оператора на преносни системи (TSOs) - Enagás от
Коментари Харесай

Три европейски оператора на преносни системи ускоряват работата на пазара на чист водород

Три европейски оператора на преносни системи (TSOs) - Enagás от Испания, Snam от Италия и GRTgaz от Франция, са подписали съглашение за пробутване на взаимни начинания, ориентирани към поддръжка и изследване на планове за ускорение на пазара на чист водород са съобщили от Snam.

Трите компании са се включили към " Инициативата за европейски водороден гръбнак " (European Hydrogen Backbone Initiative). Те надлежно ще влагат 33 милиона евро в " Инфраструктурния фонд за чист водород " - Clean H2 Infra Fund в ролята на " вложители - котви " за насъбрани вложения в размер на почти 100 милиона евро.

" Инфраструктурния фонд за чист водород " - Clean H2 Infra Fund, фонд за оказване на влияние, ръководен от Hy24, съставлява взаимно дружество на Ardian и на FiveT Hydrogen, имащо за цел подкрепянето и развиването на инфраструктурния бранш за чист водород, на което са поверени 1500 - 1800 милиона евро в партньорство с индустриални и финансови вложители. Това е най-голямата международна платформа за вложение в инфраструктура за чист водород.

Hy24 съчетава опита на Ardian в инфраструктурата и в ръководството на активи и " ноу-хау " -то на FiveT Hydrogen за водородната верига на цената, наред с ролята и опита на трите систематични преносни оператора в ръководството на енергийни мрежи и на водородни технологии.

Като влагат в " Инфраструктурния фонд за чист водород " - Clean H2 Infra Fund, Enagás, Snam и GRTgaz, целят да поддържат промишлеността за чист водород с позитивното влияние на потреблението и развиването на мрежи за транспорт на чист водород.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР