Три екипа на Спешната помощ оказват помощ на пострадалите при

...
Три екипа на Спешната помощ оказват помощ на пострадалите при
Коментари Харесай

Разказ от първо лице за тежката катастрофа с трамваи в София

Три екипа на Спешната помощ оказват помощ на потърпевшите при верижната злополука с четири трамвая в първите минути след случая.

Д-р Денислав Стефанов снима видео, което демонстрира момента на идване на колата за спешна помощ на мястото на злополуката. На място са за под 10 минути. Оказват помощ на двама от деветимата потърпевши.

Верижна злополука сред трамваи в София: Един почина, 10 са ранени

„ Едната беше на 51 година, другата на 57 година, качиха се в колата за спешна помощ, с травми, нямаха счупвания, нямаха кървящи рани “, споделя медикът пред БТВ.

Сестра Емилия Стефанова добавя, че са се успокоили, когато са видели, че двете дами са можели да вървят сами и няма тежко постарали.

Д-р Стефанов и сестра Стефанова са семейство. Заедно са в колата за спешна помощ, дружно са и у дома. Те работят от 30 години в Спешна помощ. „ Ние към този момент се разбираме с взор, аз знам във всеки идващ миг, той какво ще изиска от чантата “, споделя Емилия.

Срещата ни с тях е в края на 12-часовата им промяна, в която са оказали помощ на десетки, без да имат време за отмора.

На финала на промяната, колата за спешна помощ на екипа, която е на повече от 5 години и има изминати над 200 хиляди километра, се чупи. Скоростният лост отхвърля. Семейството споделя, че работи в Спешна помощ поради тръпката. Като реаниматори са пращани на най-тежките случаи. Те са измежду първите, които оказват помощ на потърпевшите при автобусната злополука на Автомагистрала „ Тракия “ преди две години, когато починаха 6 души и други 20 бяха ранени.



Кадър: БТВ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР