Три думи са достатъчни, за да преобърнат един ден, особено

...
Три думи са достатъчни, за да преобърнат един ден, особено
Коментари Харесай

Френски вестник: Ислямистката омраза ни удари в сърцето

Три думи са задоволителни, с цел да преобърнат един ден, изключително когато са изречени рано денем от полицейски източници, чийто лаконизъм е симетричен на сериозността на случилото се: "Обезглавяване в Ница ". Резюмето на случилото се е шокиращо, ненапълно и все пак съвършено разказва събитията, разиграли се в базиликата "Нотр Дам " в Ница, написа в. "Монд " по отношение на вчерашното нахлуване с хладно оръжие във френския град Ница.

Описанието дава добра визия за насилническата природа на осъщественото деяние. В същото време в това резюме не се загатва, като че ли по към този момент утвърдил се табиет не е преценено за належащо да бъде упоменато, че във Франция бе осъществен нов атентат, акцентира френското издание. Ислямистки терорист нанесе удар в сърцето на църквата, две седмици откакто един от събратята му нанесе удар в сърцето на учебното заведение и пет седмици откакто техен другар нанесе удар в сърцето на пресата, в съответния случай "Шарли ебдо ", или по-точно казано това, което мислеше, че е "Шарли ебдо ".

"Обезглавяване в Ница ". Все отново резюмето е ненапълно, отбелязва в. "Монд " и дава по-детайлна картина на случилото се: в действителност на жена на 60 години е било породено прерязване на гърлото с дълбочина, приближаваща го до обезглавяването, по думите на Жан-Франсоа Рикар, националния прокурор за битка с тероризма. 55-годишния клисар на църквата бил прободен в гърлото до гибел. Друга жена, на 44 години, е била ранена, съумяла е да избяга от църквата и да се укрие в намиращ се наоколо ресторант, където малко по-късно е умряла от раните си, успявайки преди този момент да каже за финален път, че обича децата си.

Ислямистката ненавист за следващ път удари Франция в сърцето, написа в. "Фигаро ". За трети път в границите на един месец и след началото на процеса за атентата против "Шарли ебдо ", терорист хвърли страната в потрес, откакто проля кръв в католическа черква. Подобно осквернение бе осъществено за финален път на 26 юли 2016 година, когато в Сент-Етиен-дю-Рувре, в църквата, в която служи, бе погубен отец Жак Амел.

Вчерашната офанзива стана още веднъж мотив за печал в Ница, откакто на 14 юли 2016 година терорист прегази с камион 86 души на фамозната крайбрежна алея "Промнад дез Англе ", отбелязва френското издание.

Озовала се сред станалата неконтролируема пандемия от ковид и терористичната опасност, Франция за първи път от времената на Втората международна война е изправена пред двойно предизвикателство за националното си единение, обобщава "Фигаро ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР