Три дни след като се раздели с председателския пост в

...
Три дни след като се раздели с председателския пост в
Коментари Харесай

Карадайъ се появи пред паметкита на Ататюрк в Турция, хвали Доган за приноса му към демокрацията

Три дни откакто се раздели с председателския пост в Движение за права и свободи, Мустафа Карадай за пръв път се появи в общественото пространство от Турция.

Той разгласява във Facebook фотография, на която театралничи пред монумент в Истанбул на основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк. Кадърът е съпроводен с къс текст на турски, който гласи: " Помним Ви с обич, почитание и състрадание ". В петък се навършват 85 години от гибелта на Ататюрк.

 

Кардайъ излезе с пост във Фейсбук и по случай 10 ноември, в който акцентира ролята на Ахмед Доган за демокрацията у нас.

 

" Днес се навършват 34 години от рухването на тоталитарната власт в България. След години историята ще регистрира приноса на Движение за права и свободи и господин Доган за успеха на демокрацията и за мирния преход в нашата татковина! ", написа Карадайъ.

 

 

Мустафа Карадайъ подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи на 7 ноември. Партията беше поета краткотрайно от почетния ѝ ръководител Ахмед Доган до конференцията на Движение за права и свободи през февруари.

От 2010 година Мустафа Карадайъ е учредителен секретар на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи. През 2013 година той става и депутат от партията. От 24 декември 2015 година е един от тримата краткотрайни съпредседатели на Движение за права и свободи до IX национална конференция на партията, откакто е изключен Лютви Местан. През април 2016 година е определен за ръководител на Движение за права и свободи от IX национална конференция на партията. В края на 2020 година е избран отново за ръководител от X национална конференция на Движение за права и свободи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР