Три дни след като CaixaBank обяви, че ще съкрати близо

...
Три дни след като CaixaBank обяви, че ще съкрати близо
Коментари Харесай

Втора банка в Испания уволнява хиляди служители и закрива стотици офиси

Три дни откакто CaixaBank разгласи, че ще редуцира близо 8 300 души от личния състав си и ще закрие над 1 500 клона в най-голямото редуциране в историята на банковия бранш в, проектите си за сходни ограничения разгласи и банката BBVA. Те възнамеряват да се разделят с 3 800 чиновници и 530 офиса.
С 23 300 чиновници груповото уволняване визира 16 % от работната мощ на BBVA. Според синдикатите обаче ще бъдат съкратени повече от 21% от хората, работещи в клоновете и 5% от чиновниците в централата.
Обяснението на управлението е „ дълбоката промяна на бранша ”, наложила се поради конкурентния напън, ниските лихвени проценти, с които работи Европейската централна банка (ЕЦБ) и дигитализацията.
 Telecom Italia възнамерява редуциране на 1300 чиновници Telecom Italia възнамерява редуциране на 1300 чиновници
Telecom Italia възнамерява да редуцира работещите в компанията с 3% тази година, оповестиха в понеделник профсъюзни източници, представени от Рой...
Най-много банкови клонове ще бъдат затворени в Каталуня, следвана от Мадрид и Кастиля Ла Манча. Общо ще се закрият 21% от в този момент съществуващите клонове.
Синдикатите упрекват управлението на банката, че поддържа „ високи милионерски заплати ”, а се разделя с нископлатени длъжности.
От финансовата рецесия през 2008 година до момента банковия бранш в Испания закри 40 % от работните си места поради сливания, онлайн услуги и пандемията.
Във всички банки в страната тази година ще бъдат уволнени над 19 000 чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР