Три дни след като анонимните показания на Живко Коцев изтекоха

...
Три дни след като анонимните показания на Живко Коцев изтекоха
Коментари Харесай

СГП: Живко Коцев сам поискал среща със Сарафов, а той го помолил да съдейства

Три дни откакто " анонимните " показания на Живко Коцев изтекоха през уеб страницата " ПИК " - градският прокурор на София Илиана Кирилова публично разгласи, че той е трябвало да бъде предпазен очевидец на прокуратурата по делото за контрабанда.

В изявление за Канна Рачева в bTV, Кирилова афишира, че Коцев самичък потърсил и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов по телефона в деня на акцията на 3 април. Вечерта е извършен и обиск в дома на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Главният секретар е звънял на и.д. основен прокурор в 9 ч. Сарафов не му е вдигнал телефона. Коцев е траял да звъни настоятелно и в 9:03 ч. Сарафов му е вдигнал и Коцев е изискал незабавна среща с него. Живко Коцев е споделил, че при него са пристигнали чиновници от новосъздадената комисия, че явно има някакъв проблем и в качеството си на основен секретар желае да разбере какво се случва с него ", споделя тя.

" На тази среща господин Коцев, сподели че явно има някакъв проблем, че на него му се обадило лице, Стефан Димитров и, че явно нещо се случва. Каза, че познава това лице и че ще помогне с всичко да бъде оголен този контрабанден канал, който съществува дълги години. След неговото изявление господин Сарафов го помоли в действителност да ни окаже подпомагане, имайки поради, че е основен секретар. Това беше срещата, след което беше поканен на 2-я етаж в прокуратурата ", споделя още Илиана Кирилова.

Протоколите от разпитите му обаче бяха оповестени 1:1 в уеб страницата на Недялко Недялков, като самоличността на сякаш предпазения очевидец беше осветена.

Кирилова е измежду четиримата души, за които някогашният министър председател Николай Денков подаде сигнал за упражняван напън върху Живко Коцев да подаде оставка като основен секретар.

Коцев в началото беше внесъл оставката си самичък, на идващия ден я отдръпна обществено, а в първия работен ден на новото държавно управление беше отхвърлен от служба.

Не е ясно какво е процесуалното качество на Живко Коцев към днешна дата - откакто явно повече не може да се третира като неизвестен очевидец, само че и не е упрекнат за нищо. Доказателствата по следствието още се събират.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР