Три дни преди Коледа Белгия въвежда нови мерки, за да

...
Три дни преди Коледа Белгия въвежда нови мерки, за да
Коментари Харесай

Белгия налага допълнителни мерки за празниците

Три дни преди Коледа Белгия вкарва нови ограничения, с цел да забави бързото разпространяване на ковид и на разновидността Омикрон, разгласи министър председателят Александър Де Кро.

В страната към този момент три седмици работи постоянен пакет от ограничения, предопределени за битка с вълната на разновидността, които дават резултат и броят на инфекциите понижава, сподели Де Кро.

Въпреки това, информацията за разновидността Омикрон провокира безпокойствие, а специалистите считат, че този вид доста скоро ще стане преобладаващ в страната, по тази причина министър председателят прикани сънародниците си към нерешителност.

Белгийският министър председател прикани жителите да си слагат трета доза ваксина и показа, че самият той към този момент го направил.

Считано от неделя, 26 декември, всички действия на закрито (освен тези в домакинството) ще бъдат неразрешени, даже в случай че публиката е седнала: кината, театрите и концертните зали би трябвало да бъдат затворени.

Библиотеките, музеите и спортните действия към момента ще бъдат позволени. Обикновените плувни басейни също могат да останат отворени, само че субтропичните (като аквапарковете) би трябвало да бъдат затворени.

Всички събития навън, провеждани в шатри, в това число коледни базари и зимни селища, културни и други представления и конгреси, към този момент няма да бъдат позволени. Допълнително за събития с над 100 гости се изисква проект за еднопосочно придвижване с обособени входове и изходи.

Пазаруването ще бъде позволено единствено по двойки, като се изключи малолетни лица. Магазините могат да позволяват по едно и също време единствено по един клиент на 10 кв. метра.

Професионалните и аматьорските спортни надпревари като футболни мачове и колоездене към този момент няма да бъдат отворени за обществеността нито на закрито, нито навън.

Остават непроменени и настоящите правила за отдалечена работа: работата от у дома остава наложителна четири дни в седмицата. Не са изменени и ограниченията за хотелиерството и за специалностите, които не са свързани с оказване на здравна помощ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР