Три дни преди изборите нова серия акции в страната срещу

...
Три дни преди изборите нова серия акции в страната срещу
Коментари Харесай

Три дни преди изборите: Нова серия акции срещу купуването на гласове

Три дни преди изборите нова серия акции в страната против пазаруването на гласове . Жандармерията и полицията ревизират квартали в Благоевград,  Горна Оряховица, Русе, Бургас, Велико Търново и Бяла Слатина, заяви.

Всички входове и изходи на Бяла Слатина са блокирани от полицията. Очаква се през целия ден екипите да обикалят града и да реагират на сигнали.
 акция Благоевград избори Българска телеграфна агенция
Благоевград

Трима души са арестувани все още на разнообразни адреси в Благоевград при акция, част от национална интервенция по линия на противодействието на битовата, стандартната престъпност, както и по линия закононарушения срещу политическите права на жителите, споделиха за Българска телеграфна агенция от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Благоевград. 
 акция Благоевград избори Българска телеграфна агенция
В акцията, която стартира в ранните часове на деня, вземат участие към 30 полицейски чиновници от ОДМВР – Благоевград, включително и чиновници на жандармерията. 



Преди дни, след сигнал за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите, бяха  арестувани двама мъже от Петрич. Акцията в област Благоевград започна преди седмица от региона на Разлог. 

Един човек е арестуван в благоевградския квартал „ Предела ” . Неговите близки настояват, че не знаят за какво е отведен. „ Никой не ти дава пояснение каква е повода. Полицаите влязоха като някои еничари. Това ли е справедливостта ”, питат родителите му.

По думите на майката на арестувания той се занимава със строителство . Баща му сподели, че не е купувал гласове. Досега не е имал прегрешения. Домът му е бил претърсен, а органите на реда не намерили нищо, настояват още околните на арестувания.

Горна Оряховица

Трима са арестувани за владеене на опиати , а един за кражба при полицейска акция тази заран в Горна Оряховица. Установени са и две лица за общодържавно търсене в хода на Специализирана полицейска акция за противопоставяне на стандартната престъпност, която се организира във Великотърновска област, заяви пред публицисти гл. инсп. Мариян Лонгинов, шеф на полицейското ръководство в Горна Оряховица.
 акция Благоевград избори Българска телеграфна агенция
В хода на интервенцията се ревизират и сигнали за търговия с избор, към този момент са постъпили 5 сигнала, които след инспекция от прокуратурата са се оказали неоснователни. Полицейската интервенция продължава. Очаква се през днешния ден да бъдат финализирани резултатите по преписки за няколко развалени автомобила, както и за обири на електрически мотори и мобилни телефони. Пет контролно-пропускателни пункта са разкрити на входовете и изходите на Горна Оряховица. Там се ревизират водачите на всички коли за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. До момента е открит един лидер, управлявал автомобил с 1,14 промила алкохол.
 акция Благоевград избори Българска телеграфна агенция
Мащабната полицейска интервенция продължава на територията на цялата област. Обобщение на резултатите се чака по-късно през днешния ден.

Бургас 

Акция против битовата престъпност и предварителна защита на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите се организира в Бургаско, оповестиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Извършват се инспекции в търговски обекти, практикуващи така наречен " продажби на версия ", заложни къщи, компании, търгуващи с дърва за огрев, сборища на дейния престъпен контингент и други

До момента по сигнал за противозаконен дърводобив , лихварска активност и корупционни практики при реализиране на търгове за дърводобив, в обитаемо място, ситуирано на територията на община Сунгурларе, е арестувано едно лице.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР