Три дни остават до крайния срок (19 септември) за регистрация

...
Три дни остават до крайния срок (19 септември) за регистрация
Коментари Харесай

По стъпките на Алеко с приятел започва в началото на октомври

Три дни остават до крайния период (19 септември) за регистрация в единственото по рода си отборно планинско съревнование със обществен темперамент - “По стъпките на Алеко с приятел”. То ще се организира на 3 октомври на Витоша, съобщи БНР.

Надпреварата е отдадена на първото туристическо нанагорнище на Черни връх, направено от Алеко Константинов и Никола Тантилов. През лятото на 1889 година двамата минават дистанцията от Орлов мост през Панчарево, Железница и Черни връх до Владая. Тези няколко дни са крайъгълният камък на проведеното туристическо придвижване в България и популяризирането на Витоша като място за отдих.

"По стъпките на Алеко с другар " се организира за първи път през 2018 година, като в двете му издания досега са взели участие над 600 души.

Тази година има две трасета – късо (~11 км по маршрут с. Владая – х. Панчо Томов – с. Владая) и дълго (~28 км по маршрут с. Железница – подслон Синята стрела – вр. Черни връх – м. Офелиите – с. Владая). Положителната денивелацията в по-лекия вид е 800 м, а времето за изминаване – към 5 часа. Във втория случай позитивната денивелация е над 1200 м, а времето – към 9 часа.

По двете трасета са планувани контролни пунктове, на които състезателите могат да получат вода и здравна помощ, като в цялата организация ще бъдат приложени ограничения за сигурност, по отношение на настоящата обстановка с COVID-19, твърдят уредниците.

Другата оригиналност е категорията “Колеги”, с изключение на досегашните "Семейство " и "Приятели ". Това е една добра опция за фирмите да насърчат чиновниците си да се движат, да бъдат на чист въздух и да заздравят връзките си като екип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР