Три дни е прекарала до мъртвата си майка 46-годишна пловдивчанка.

...
Три дни е прекарала до мъртвата си майка 46-годишна пловдивчанка.
Коментари Харесай

Жена прекара 3 дни с трупа на майка си, полицаите шокирани от гледката!

 Три дни е прекарала до мъртвата си майка 46-годишна пловдивчанка. Полиция разрушава вратата след сигнал на съседи за невъобразима воня от вкъщи им. В момента дамата е в психиатрията, където я лекуват. Тя попада там за повторно. Първият е бил през юли т.г. Тогава е докарана на носилка с тежко нарушаване на всички телесни и психологични функционалности. Комшии съобщили на 112 за тежка миризма от жилището.

Служителите на реда намират вътре умряло куче, изнемощялата от недохранване жена и майка й - към момента жива. " Възрастната нямаше съответно държание. От нея разбрахме, че щерка й се е разболяла през следването си и не съумяла да приключи. Затворила се у дома и от 15 година не е излизала на открито. Нямала персонална карта, не била и здравно обезпечена ", изясни началникът на така наречен " остро " женско поделение доктор Даниела Ковачева. С помощта на психиатрите болната е снабдена с документи. Успели да я стабилизират и я изписали, само че в този момент отново се постанова да положат доста старания за лекуването й.

" Живяла е единствено с майка си. Имала е брат, който е умрял преди 20 година при злополука в Москва, където е учел. Най-странното е, че у нас се води жив ", показва доктор Ковачева. Според нея фамилията е криело от съседи и другари за заболяването на сестрата. Тя не е приемала никакви лекарства, не е имала обществени контакти. Когато е постъпила в психиатрията, не можела да върви, произнасяла е обособени думи.

Излизането на въздух даже за 5 минути й е причинявало учестено дишане и повдигане на кръвното. Докторите са безапелационни, че изолацията на дамата и нелекуването на шизофренията са нанесли непоправими провали.

" Семействата с психологично заболели най-често крият от обществото. А този позор води до това, да има доста пациенти в тежко положение, защото не се търси помощ в точния момент. Хората не трябва да ги одобряват със боязън, а с състрадание ", споделят лекарите.

Според тях ролята на съседите и роднините е извънредно значима, с цел да могат пациентите в точния момент да получат съответна помощ. В Деня на психологичното здраве - 10 октомври, медици и заболели провеждат празнична стратегия. В залата на общинския съвет в Пловдив ще бъдат показани картини на пациенти на психиатрията. Дванадесет от тях ще декламират свои стихове, ще пеят и ще разиграват скечове, написа " 24 часа ". Идеята да бъде дадена публичност за проблемите на психологично болните и да се покажат техните гении.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР