Три дни безплатни куклени представления ще се играят в три

...
Три дни безплатни куклени представления ще се играят в три
Коментари Харесай

Куклен театър на открито в Пловдив очаква деца от 3 до 103 години

Три дни безвъзмездни куклени представления ще се играят в три пловдивски парка

Куклен спектакъл „ Барса “ кани малчуганите, техните родители, баби и дядовци, батковци и каки на безвъзмездни детски представления в три пловдивски парка, в три следващи дни, където ще оживеят обичани детски герои в кукления театър „ Вълшебната торбичка “.

Проектът „ Куклен спектакъл навън в парка за деца от 3 до 103 години “ не е нов за Културния календар на Пловдив. Провежда се за повторно в града, като началото на тази концепция за куклени представления навън беше осъществена за първи път през месец май на 2021г., с финансовата поддръжка на Община Пловдив. Целта е да се даде опция на деца от 3 до 103 години да прекарат приятни мигове със своите обичани куклени герои в обичания парк за игри измежду своите връстници и другари.

Тази година срещите сред публиката и куклите стартира през месец май. Първите дати бяха 1, 2 и 3 май в Район Южен, парк „ Белите брези “, в Район Западен в кв. Прослав, пред Читалището и в „ Парк Ружа “.

Следващите три дати, в които малчуганите ще гледат представлението „ Вълшебната торбичка “ са:

22 май, неделя, регион Източен, парк „ Каменица “ (срещу Бирена фабрика) – 11,00 часа

23 май, понеделник, регион Северен, парк „ Рибница “ – 11,00 часа

24 май, вторник, регион Тракия, парк до Лидъл – 11,00 часа

„ Подбран е най-удобният час за Уважаемият дребен фен. Входа за всички предстоящи наши посетители е свободен. Театралната игра вплита базови за детското развиване и усещания модели, поднесени занимателно с доста музика и усмивка. Разбира се, не забравяме и намигването към по порасналите посетители. Представленията са с дълготрайност 45-50 минути, а по-късно предстоят занимателни игри и танци. Идеята е дребният фен, посредством прекарвания да опознае заобикалящият го свят. Кукленият спектакъл проповядва полезности и дава значими житейски уроци до момента в който ни забавлява. Всяка история пресъздадена в приказка, посредством куклени герои ни дава велика поука: Да запазим детското и човешкото в себе си! Въпреки всичко! Въпреки всеки! Представленията влияят освен на главният ни дребен на възраст фен, само че и на съпътстващият го мама, баща, баба, дядо, батко, кака “, споделя Елисавета Тошева – Гергинска от спектакъл „ Барса “, който съществува от 1998 година, а представленията му са предопределени най-вече за детската публика.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР