Три дни без ток са 13 населени места в община

...
Три дни без ток са 13 населени места в община
Коментари Харесай

Кметът на община Баните: Настоявам за трайно осигуряване на ...

Три дни без ток са 13 обитаеми места в община Баните. Всяка зима има проблеми с тока и телефоните.

Кметът на Баните Павлин Белчев инициира среща на институции, електроразпределително сдружение, мобилни оператори и горски стопанства в идващите дни с регионалния шеф на Смолян Стефан Сабрутев, за търсене на трайно решение на казуса.

„ Последният снеговалеж сподели много дефекти в системата и предварителната защита против бедствия. Не смятам, че е обикновено при един снеговалеж от 30-50 см да се стига до три дни липса на електрозахранване. Защото пък това води надлежно до липса и на мобилно покритие и какъвто и да е прийом за връзка с обособените обитаеми места. В 21-ви век смятам, че да имаш електричество не е разкош, а е съществена нужда. И заради това упорствам за незабавна среща при регионалния шеф, където да се обсъдят всевъзможни ограничения за решение на този неотложен проблем с присъединяване на представители на ЕВН, горските стопанства и районните мениджъри на мобилните оператори. Защото от кое място в действителност стартира целия проблем?

От просеките. Считам, че те би трябвало да бъдат много по-широки, с цел да не се позволява едно паднало дърво да къса жици и да стопира зареждането с ток с дни. По отношение на просеките са виновни както електроразпределителното сдружение, по този начин и горските стопанства. Така че доста се надявам двете структури да гледат в една посока с нас и да създадем живота на жителите по-нормален. Настоявам и районните мениджъри на мобилните оператори също да вземат участие в тази среща, тъй като смятам, че от тяхна страна би трябвало да се създадат нужните вложения, тъй че в случай че няма зареждане няколко дни, да имат начини да дават своите услуги.

Очакваме възстановяване и на тяхната инфраструктура, тъй като като няма електрозахранване и мобилни услуги, няма по какъв начин да се реагира незабавно на никакъв проблем. Не е обикновено при един по-силен дъжд или вятър да се случва всякога тази верижна реакция и блокаж на цели обитаеми места! В момента по-голямата част от обитаемоте места в община Баните трети ден няма ток. Явно има много проблеми по трасетата, само че в последна сметка елементарния жител не смятам, че би трябвало да бъде жертва на сходни проблеми “, съобщи Белчев.

Той уточни, че има съдействието от регионалния шеф да се насрочи такава среща, която да излезе с трайни решения на проблемите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР