Три диви плажа на Черно море - Корал, Kара дере

...
Три диви плажа на Черно море - Корал, Kара дере
Коментари Харесай

Плажовете Корал, Kара дере и Паша дере вече са защитени зони по Натура 2000 |

Три диви плажа на Черно море - Корал, Kара дере и Паша дере към този момент са предпазени зони по " Натура 2000 ". Това оповестиха министрите на стопанската система и на околната среда Кирил Петков и Асен Личев. Решението е взето през днешния ден от Министерския съвет.

Това стана с решение за изменение на описите на предпазени зони за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. С признатите промени се усилва площта на предпазени зони за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна „ Ропотамо “, „ Плаж Шкорпиловци “ и „ Галата “. Целта е обезпечаване на цялостна отбрана на крайбрежни местообитания от урбанизация, застрояване и фрагментиране, запазване на типове включени в приложения № 2 па Закон за биологичното разнообразие и реализиране на задачите на Директива 92/43/ЕИО за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна, оповестиха от държавното управление.

" Министерски съвет одобри едно решение, с което на процедура предпазени зони и опазване на естественото райско кътче Корал остана към предпазена зона Ропотамо, Kара дере - към плаж Шкорпиловци и Паша дере - към плаж Галата ", разгласи Личев. Министърът на икономиката Кирил Петков е съпричастен към тематиката, защото е член на съдружие за отбрана на Корал.

" Целият Министерски съвет, в това число, наподобява, че и аз, имаме огромни топки, с цел да създадем тази работа, за което съм доста признателен ", показа решението в типичния си жанр екоминистърът. " Направих и огромна стъпка към развиването на международната и филмовата промишленост. Защото огромните компании като " Дисни " и " Нетфликс " имат доста основателни аргументи да се настанят на българския пазар, а ние ще им дадем опция да си снимат сюжетите в омайните, естествени естествени кътчета по нашето Черноморие, които през днешния ден съхранихме ", сподели Личев.

И трите плажа от години са сцена на борби сред природозащитници, локални управляващи и бизнесмени. " За пръв път имаме министър, който в действителност е тук, с цел да пази природата ", поздрави сътрудника си Кирил Петков. " Ако желаеме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните на българското Черноморие. Този вид туризъм е фокусиран върху красивата българска природа и той е доста по-доходоносен от всеобщия туризъм, на който сме се нагледали в този момент ", разяснява министърът на стопанската система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР