Три деца са били убити, когато нападател е открил огън

...
Три деца са били убити, когато нападател е открил огън
Коментари Харесай

Стрелба в училище, три деца са убити

Три деца са били убити, когато нападател е разкрил огън в начално учебно заведение в Нашвил, щата Тенеси. Нападателят е 28-годишна жена. Ликвидирана е.

Според полицията Одри Хел е била ученичка в частното образователно заведение. 

В дома, където се допуска, че е живяла, са открити подробни карти на учебното заведение. 

Жената е оставила и манифест, който проверяващите изследват. 

Пред локални медии чиновниците на реда прецизират, че Хел е родена като жена, само че се разпознава като мъж. Негодувание или засегнатост са измежду вероятните претекстове за офанзивата, обявиха от локалната полиция. 

Нападението е траяло 14 минути. Трансджендърът е използвал два автомата и револвер. 

Полицията в града заяви в Туитър, че стрелецът в учебното заведение The Covenant School е погубен при замяна на изстрели с полицията.

Пожарната работа на Нешвил удостовери за " голям брой пациенти ", като медиите, измежду които Ен Би Си и " Ню Йорк Таймс ", цитираха представител на болничното заведение, който удостовери, че три деца са били убити, заяви Българска национална телевизия.

" 3 деца са превозени в детската болница " Монро Карел младши " във Вандербилт, като всички са получили огнестрелни рани ", е представен представителят на медицинския център на университета Вандербилт Джон Хаузър. " И трите бяха оповестени за мъртви след идването им ", добави той.

Училището Covenant е частно християнско образователно заведение с възпитаници от предучилищна възраст до почти 12-годишна възраст.

Началникът на полицията Джон Дрейк посочи, че сътрудниците му са в контакт с бащата на нападателката. В ход е следствие на региона, в който се допуска, че тя е обитавала. 

По разпореждане на президента Джо Байдън, знамената в Съединени американски щати през днешния ден ще бъдат на половина свалени - в символ на съпричастност към жертвите на следващата всеобща пукотевица в учебно заведение. Той за следващ път прикани Конгреса да даде зелена светлина на оферти от него проектозакон за възбрана на автоматизирани и полуавтоматични оръжия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР