Три часа след като законодателната дейност в парламента беше стопирана

...
Три часа след като законодателната дейност в парламента беше стопирана
Коментари Харесай

Бойкотът на опозицията доведе до прекратяване на заседанието на НС

Три часа откакто законодателната активност в Народното събрание беше стопирана народните представители от “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ още веднъж окупираха парламентарната естрада. Въпреки двата председателски съвета, които бяха извършени, депутатите не откриха консенсус по тематиките свързани с демонтирането на Паметника на Съветската войска и конституционните промени, съобщи кореспондент на БГНЕС.


От опозицията в лицето на “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ изрично отхвърлиха да седнат по банките си и да освободят парламентарната естрада. “Възраждане ” и Българска социалистическа партия се оповестиха срещу демонтажа на Паметника на Съветската войска, а Има Такъв Народ срещу конституционните промени. По време на втория Председателски съвет трябваше да бъдат предоставени документи, които да удостоверят дали демонтажа на Паметника на Съветската войска е легален или не, само че в пленарна зала не стана ясно какъв е изводът от диалозите сред водачите.


Председателят на Народно събрание Росен Желязков разяснява, че след извършените диалози се е стигнало до извода, че не може да се вкара естественият ред в залата, заради което съвещанието беше прекъснато. “Прекратявам съвещанието. Следващото съвещание на следващия ден в 9:00 часа ”, разгласи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР