Три часа са продължили разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в

...
Три часа са продължили разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в
Коментари Харесай

Женските преговори ГЕРБ - ПП: На тезгяха са Гешев и КПКОНПИ

Три часа са траяли диалозите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в Народното събрание през вчерашния ден. “Съдебната промяна е на масата, говорихме за заплащанията, свързани с националния проект за възобновяване и резистентност, за това, че присъединението ни към Шенген би трябвало да мине на оптималната скорост ”, съобщи след срещата ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. Но диалози за държавно управление не е имало.

“Обстановката бе ведра, нямаше никакви заяждания, обсъдихме целия лист на проектозаконите, препоръчани от Министерския съвет и по 95 на 100 от тях нямаме разлики ”, каза участник в срещата, представен от " Труд ".  

Според него полемиките са били по-скоро от механически темперамент - дали този член или алинея да бъдат по-напред или по-назад. “Да се чуди човек при такова единодушие за какво не може да има държавно управление ”, заключи участникът в срещата.

Начело на екипите са дами - Десислава Атанасова и Рая Назарян от ГЕРБ-СДС против Лена Бориславова и Надежда Йорданова от ПП-ДБ. Десислава Атанасова и Лена Бориславова ще дават отговор за изработването на общите законодателни текстове. В сферата на правосъдната промяна във фокуса попадат КПКОНПИ, механизмът за надзор на основния прокурор и домашното принуждение.

В работните групи на ГЕРБ-СДС влизат Росен Желязков, Десислава Атанасова и Рая Назарян. А от страна на ПП-ДБ пък договарят Лена Бориславова, Надежда Йорданова и Николай Денков.

В сферата на бюджета партиите също заложиха на партийни престижи. Тук екипите ще се управляват от Теменужка Петкова и Асен Василев.

Днес диалозите ще продължат в Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР