Три часа преди блокадата на Хаинбоаз да падне, румънец с

...
Три часа преди блокадата на Хаинбоаз да падне, румънец с
Коментари Харесай

Тежки операции предстоят на ранените в катастрофата между бус и ТИР на пътя Габрово - Дряново

Три часа преди блокадата на Хаинбоаз да падне, румънец с ТИР, тръгнал през Шипка, уби петима служащи и рани тежко още четирима, пътували в бус към Севлиево. 60-годишният водач, обяснил пред проверяващите, че нормално минава през Прохода на Републиката, не познавал пътя през Шипка, объркал се и навлязъл в насрещното платно на кръстовището с околовръстния път на Габрово.

В четвъртък следобяд камионът пътувал от Пловдив към Горна Оряховица и поради блокадата на миньори и енергетици минал Балкана през прохода Шипка. Отклонил се по обхода на Габрово. 

Четирима от мъжете в смазания до неразбираемост бус са починали на място. Един от тях е гражданин на Севлиево, двама са от севлиевското с. Сенник и един е от Габрово. Петима са откарани в регионалната болница " Д-р Тота Венкова "  с тежки контузии. В нощта против съдбовния петък 13 в реанимацията е умрял 49-годишен мъж от с. Враниловци, пътувал в буса. Той е бил със съчетана контузия и претърпял животоспасяваща интервенция, само че макар напъните на лекарите е умрял, сподели шефът на болничното заведение доктор Минко Михов, представен от " 24 часа ".

" С заплаха за живота, в кома и на апаратна вентилация е и 26-годишен пасажер от буса. Той е с тежка черепно-мозъчна контузия ", посочи доктор Михов.

Останалите трима мъже от зверската злополука, в това число и водача на буса, са в ортопедията със счупвания и им предстоят интервенции и дълго възобновяване. Вече няма заплаха за живота им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР