Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно

...
Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно
Коментари Харесай

След обикалянето по болници: 13-годишното дете от Бургас вече е в стабилно състояние

Три лечебни заведения в Бургас отхвърлиха да одобряват за лекуване 13-годишно дете в тежко положение. Стигна се до такава степен,че момичето припадна на излизане от третата болница и получи спазъм, като едвам тогава бе подхванато лекуване. Състоянието на момичето към този момент е устойчиво.

13-годишната Яница почнала да повръща, отпаднала, а краката и ръцете ѝ изтръпнали. Родителите ѝ я завели в болничното заведение в комплекс " Меден рудник ", където обаче отказали настаняване, защото детското поделение било цялостно. Направили нов опит в Спешния център в държавната болница, където прекарали близо час в коридора.

" От очакване, детето стартира да се обезсилва още повече, губи силите си, не може да стои изправена. След още известно време идва някаква докторка. Казаха, че казусът не е незабавен, по тази причина го пращат в другия кабинет, в така наречен наложителен, в който е имало най-малко 10 индивида да чакат ", изясни вуйчото на детето Иван Иванов.



От лечебното заведение изпратиха документално мнение, в което се споделя, че родителите на момичето са пристигнали в незабавния център с недоволство, че са му студени ръцете. Преценено е, че казусът не е незабавен и може да изчака за обзор, защото в това време медиците са помагали на друго дете, което било с заплаха за живота след усвояване на предмет. Родителите на Яница не са изчакали обзор и сами са си тръгнали.



В идната болница, в която се пробвали да настанят 13-годипното момиче, е осъществен обзор, само че е обяснено още веднъж, че казусът не е незабавен и са отпратени.

" Когато излизаме от болничното заведение, детето извън изцяло губи и последните си сили и се сгромолясва и пада на земята, студено, не диша и посиняло цялото. Вкарах я небрежно там в предверието на болничното заведение, докторите се опитваха да я свестят, пръскайки я с вода и с леки шамарчета, аз виждам, че детето си гълта езика. Бяхме аз и нейната баба - аз ѝ отворих устата, бабата ѝ извади езика, детето стартира да диша ", описа вуйчото.

Ето какво изясни шефът на лечебното заведение доктор Александър Маджуров.

" Имало е няколко съпътстващи болести плюс скорошна ортопедична интервенция. Тъй като ние нямаме нито ортопедия, нито неврохирургия, а има тръпнене на крайниците, единият сътрудник е решил, че там ще има потребност от тези съвещания и е по-логично да е в огромната многопрофилна болница ".

Българска национална телевизия: Вашият експерт е споделил, че положението му не е толкоз тежко за хоспитализация?

Д-р Александър Маджуров: Но е споделил, че е добре да отидат да бъдат приети в болница в окръжната болница, с оглед всички други болести.

Със случая са стартирани и от Регионалната здравна ревизия, защото вуйчото се е обадил по телефона на шефа с молба за подпомагане. Едва тогава с кола за спешна помощ детето е превозено и настанено в държавната болница.

" Обади ми се бащата или някакъв родственик, той не се показа, само че пък и аз не го питах за името, тъй като беше доста обезпокоен. Звъннах на изпълнителния шеф, звъннах и на шефа на Спешно поделение, обясних им. Казах му на индивида да отива незабавно в УМБАЛ-Бургас, тъй като знаех, че там има 8 или 9 свободни кревати. Също ще ревизира случая какво, за какво се е стигнало до това ", сподели доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.

" Не желая да поисквам на никой такова нещо, когато детето му е в безпомощно положение и не получава незабавна помощ. Отделенията са натоварени, допускам, че изпитват проблем здравните управляващи да откриват нови отделения, заради липса на фрагменти. Отношението към хората е доста неприятно и общо взето е безнадеждна обстановката ", сподели Иван Иванов.

Състоянието на 13-годишната Яница към този момент е устойчиво. Изследванията са положителни, няма температура. Очаква се на следващия ден да бъде изписана.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР