Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно

...
Три болници в Бургас отказаха да приемат за лечение 13-годишно
Коментари Харесай

Три болници отказали преглед на дете в Бургас, то колабира

Три лечебни заведения в Бургас отхвърлиха да одобряват за лекуване 13-годишно дете. Детето се е почувствало зле в дома си, а след три опита да бъде признато в болница, на излизане от последната е припаднало и е получило спазъм.

Вчера сутринта 13-годишното момиче се почувствало зле. Майката и бабата потеглят с него към най-близката болница.

„ От там им поискват 60 лева за обзор, за което не им се отхвърля само че се отхвърля че и места няма. И от там към ССМП на окръжната болница, държавната. От там обаче не знам по какъв начин и кой преценят че детето няма потребност от незабавна помощ и да бъде погледната от лекар от каква тъкмо помощ има потребност и го насочват към по този начин наречените неотложни кабинети “, споделя вуйчото Иван Иванов.

Двете дами и 13-годишната Яница стоят дълго пред кабинет, като по думите им няма кой да прегледа детето.

„ Минава много време, детето не му се обръща внимание, те виждат по какъв начин гасне детето, губи сили, не може да стои изправено.И при много изтеклото време и най-много положението на детето, те вземат решение, майката и бабата да го закарат в трета болница “, продължава той.

В третата частна болница доктор преценя, че момичето не е за приемане, назначена е терапия, няма и място в отделението. След овакантяване на болничното заведение обаче 13-годишата Яница колабира на улицата.

„ Аз обаче виждам че детето продължава да не поема въздух и посинява още повече, а и минава време, в което детето не диша. И взех решение да и отворя устата, в действителност тя си глътнала езика и по този начин се е задушавала, аз и отворих устата, баба и извади езика “, споделя Иванов.

13-годишната Яница Кънчева е върната с кола за спешна помощ до многопрофилната болница, където е нормализирана и приета в болница в детско поделение. От болничното заведение изпратиха публична  позиция в която обясниха, че детето не е било признато само поради други незабавни случаи към този миг.

В Спешно поделение са решили, че казусът не е незабавен и детето не е за хоспитализация. Насочено е за обзор към наложителен кабинет. В неотложния кабинет също е имало пациент, както и други чакащи, родителите са отказали да изчакат експертът да се освободи и си тръгнали.

От здравната ревизия в Бургас обаче назначиха незабавна инспекция по случая.

„ Има издадена заповед, ще се посочи тъкмо по какъв начин, за какво, по какъв мотив е върнато, имало ли е клиника, имало ли е показания за приемане въобще. Но това като завърши инспекцията по този начин или другояче за каквото и да става въпрос, нощес е било признато детето. Не имало други произшествия “, споделя доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.

От здравната ревизия прецизират още, че рецесия за свободни кревати в бургаските лечебни заведения няма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР