Бивши танцьори на Lizzo я обвиняват в сексуален тормоз и расова дискриминация

...
Три бивши танцьорки на певицата Lizzo са завели дело за
Коментари Харесай

Три бивши танцьорки на певицата Lizzo са завели дело за сексуален тормоз срещу носителя на Грами музикант, твърдейки, че са били подложени на силно токсична работна среда, включваща " разврат" и расово предубедени подигравки, че са "мързеливи" и "заядливи".

Компанията на певеца, Big Grrrl Big Touring, и капитанът на танцовия отбор Шърлийн Куигли бяха посочени като обвиняеми по делото, заведено във вторник във Върховния съд на окръг Лос Анджелис. В жалбата си танцьорките Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес също обвиняват Лицо в дискриминация с увреждания, нападение и фалшиво лишаване от свобода.

„Зашеметяващата природа на начина, по който Лицо и нейният мениджърски екип се отнасяха към своите изпълнители, изглежда противоречи на всичко, за което Лицо се застъпва публично, докато насаме тя засрамва своите танцьори и ги унижава по начини, които са не само незаконни, но и абсолютно деморализиращи“, каза в изявление адвокатът на танцьорите Рон Замбрано.

Медийните представители на Lizzo не отговориха веднага на молба за коментар във вторник.

Дейвис, Уилямс и Родригес, които са цветнокожи, се присъединиха към танцовия екип на Lizzo през 2021 г., според костюма. Твърди се, че по време на международно турне в Амстердам по-рано тази година Лицо е притискал танцьорите да участват с голи изпълнители в квартала на червените фенери в града, се казва в иска.

Дейвис и Уилямс бяха уволнени, а Родригес подаде оставка от танцовия екип на Лицо, каза Замбрано.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР