Три български региона - Северозападният, Югозападният и Северният централен -

...
Три български региона - Северозападният, Югозападният и Северният централен -
Коментари Харесай

Евростат: Три български региона на дъното по продължителност на живота


Три български района - Северозападният, Югозападният и Северният централен - са с най-ниска дълготрайност на живота в Европейския съюз. Това демонстрират данните на Европейската статистическа работа Евростат за 2016 година, представени от БНР.

Топ-5 на районите в Европейски Съюз с най-ниски стойности по продължителността на живота е формиран с изключение на от трите български района и от един румънски и един маджарски райони, съгласно Евростат.

Най-дълго живеят жителите на Италия и Испания.

Средната дълготрайност на живота в Общността за интервала е била 81 години, а у нас - 74,9 години, което още веднъж ни слага в дъното по дълготрайност на живота в Евросъюза. Най-висок % застаряващо население на възраст над 65 години е регистриран в областите Видин и Габрово. Най-малко са възрастните хора в София - 17 %.

За интервала 1990- 2016 година са се нараснали пенсионерите, понижава процентът на новородените, оповестява още статистиката.

Няма страна в Европейски Съюз, в която мъжете да живеят приблизително по-дълго от дамите, като разликата в множеството случаи е от порядъка на 3-5 години в интерес на дамите, регистрира европейската статистика.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР