Три българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби

...
Три българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби
Коментари Харесай

3 българки ще лежат за влакови кражби на Острова

Три българки бяха наказани във Англия за серия от обири на куфари от влакове, в които имало движимости за общо 14 000 $.

По време на правосъдното дело против Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева стана ясно, че те са били арестувани за сходни закононарушения и в други страни.

Две от наказаните са майка и щерка – на 42 и 22 години. Майката има и предходни присъди на Острова за сходни дейния. Затова тя отива автоматизирано зад решетките за 27 месеца. Нейната щерка е наказана на 8 месеца затвор. Засега няма да влиза в пандиза, защото ѝ е даден период от една година да се поправи. През това време би трябвало да постави 150 часа общественополезен труд.

Третата жена – Мариана Петрова, е 30-годишна и е залавяна за сходни обири и в други европейски страни. Тя е наказана на 24 месеца затвор на Острова. Но и на нея се дава изпитателен период – 24 месеца, в който би трябвало да поставя публично потребен труд.

Петрова е осъждана за сходни закононарушения във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първата ѝ присъда е от 2007 година, което значи, че на 13-15-годишна възраст към този момент е почнала да се занимава с сходни действия.

Адвокатите на българските обявиха, че най-възрастната, която се призна за отговорна за четири обири, се е пробвала да се поправи. Тя е арестувана в интервала сред 2008 и 2014 година След това обаче си намерила работа във фабрика.

Трите са работили по източното крайбрежие, сочат данните на обвиняването. Те се качвали на влакове, движещи се на дълги дистанции, в които хората оставяли багажите си при качване. Жените са хванати с куфар, в който имало проследяващо устройство. Така полицията стигнала до тях.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР