Три атомни електроцентрали в Германия, които трябваше да трябваше да

...
Три атомни електроцентрали в Германия, които трябваше да трябваше да
Коментари Харесай

Германският Бундестаг удължи срока за експлоатация на три атомни електроцентрали

Три атомни електроцентрали в Германия, които трябваше да трябваше да бъдат затворени до края на тази година, ще продължат да работят доникъде на април следващата година, реши през днешния ден Бундестагът (долната камара на немския парламент), съобщи ДПА.

Удължаване на употребата на трите АЕЦ - " Изар 2 ", " Некарвестхайм 2 " и " Емсланд ", стана допустимо с гласовете на депутатите от партиите, които вземат участие в управляващa коалиция на канцлера Олаф Шолц - Германската социалдемократическа партия (ГСДП), Свободната демократическа партия (СвДП) и " Съюз 90 " / " Зелени ".

Атомните централи трябваше да бъдат затворени до края на тази година в сходство с решение, което беше подкрепено от някогашния немски канцлер Ангела Меркел и по-късно беше доказано от трите политически обединения в образуваната предходната година управляващa коалиция. Неотдавна обаче канцлерът Олаф Шолц взе " изпълнително решение " трите АЕЦ да продължат да работят до 15 април идната година.

Германия се пробва да увеличи своята енергийна сигурност на фона на последствията от войната в Украйна и внезапното ограничение на съветските газови доставки. Най-голямата стопанска система в Европа би трябвало да подсигурява, че няма да се наложи въвеждането на " режим на тока ", че индустриалните компании и другите компании ще могат да работят при естествени условия и хората ще могат да отопляват домовете си през студените месеци, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР