Трезва елегантност, изчистени линии: дизайнерката Миуча Прада, съвместно с Раф

...
Трезва елегантност, изчистени линии: дизайнерката Миуча Прада, съвместно с Раф
Коментари Харесай

Седмица на мъжката мода: Prada залага на класическия шик, остава вярна на ДНК-то на бранда

Трезва грациозност, изчистени линии: дизайнерката Миуча Прада, взаимно с Раф Симънс, показа в Милано мъжка сбирка за есен-зима 2023-2024 година, която съчетава типичен жанр и немарливост, правилни на ДНК-то на марката, оповестяват Франс прес и Асошиейтед прес.

Дефилето в неделя - кулминационната точка на третия ден от миланската Седмица на мъжката мода, беше проведено в голяма, строга зала на фондация " Прада ", която сътвори предпоставки за сбирка, крепко вкоренена в действителността и противоположна на шоу модата.

Виж още: Седмица на мъжката мода в Милано: Dolce & Gabbana, Armani и Fendi върнаха блясъка

" Като дизайнери ние сме доста наясно с това, което се случва, с проблемите и компликациите. Това е комплициран миг в света и ние реагираме на него ", сподели Миуча Прада. " Работихме, с цел да създадем потребни облекла за хората, отразяващи нашата визия за действителността. Prada има намерение да основава мода, която има смисъл ", добави дизайнерката.

Колекцията се концентрира върху класическия изискан, с минималистични якета, с цветни яки и огромни точки, съчетани с обичайни ризи и вратовръзки и кожени чанти.

Подобно на други огромни марки, Prada се възползва от обичайния репертоар, с цел да сътвори обикновен контур, лишен от кормила и фалшифициран с дребни дози екстравагантност.

Панталони вид " цигара " с басти в черно, тъмносиньо, яркочервено или зелено " съжителстват " с големи бомбета от копринена материя.

Класическото палто с качулка се завръща на мода с дълги и къси версии.

Леки нотки на фикция - червени или жълти линии по ръкавите на някои сака и туники, мощно наподобяващи рокли, заимствани от женския дрешник, се съчетават с панталони.

Новата сбирка е обвързвана с " ДНК " -то на Prada - облеклата съдържат фрагменти от нейната разпознаваема еднаквост и отразяват историята на марката, споделя на собствен ред дизайнерът Раф Симънс.

Дефилето беше проведено единствено няколко дни преди решаващото съвещание на управителния съвет на 26 януари, когато групата " Прада ", учредена през 1913 година от дядото на Миуча Прада, ще смени председателството си.

Андреа Гуера, някогашен изпълнителен шеф на колоса за произвеждане на очила " Луксотика ", би трябвало да бъде определен за основен изпълнителен шеф на Prada, с цел да обезпечи прехода до идването отпред на компанията на 34-годишния Лоренцо Бертели, най-големия наследник на Миуча Прада и Патрицио Бертели.
    
Рали състезателят Лоренцо Бертели се причисли към борда на шефовете на компанията през май 2021 година като изпълнителен шеф.
       
Същевременно се чака актуалният основен изпълнителен шеф, 76-годишният Патрицио Бертели, да бъде определен за ръководител на управителния съвет.

Седемдесет и три годишната Миуча Прада ще остане член на борда на шефовете и основен креативен шеф на Prada дружно с 55-годишния Раф Симънс, който се причисли към групата през април 2020 година

През ноември белгийският дизайнер разгласи, че приключва стилната марка, носеща неговото име, след " неизмеримо 27-годишно пътешестване ". Това може да го ангажира още повече с италианската първокласна къща.
       
Запитана от Vogue за възможните си проекти за пенсиониране, Миуча Прада съобщи, че се надява да продължи да работи с Раф Симънс още дълго време. " Обичам да работя ", сподели Миуча Прада в скорошно изявление.
       
" Може би един ден Миуча ще напусне и тогава аз ще мога да продължа и да поема работата. Все още обаче не сме стигнали до такава степен. Развълнувани сме от концепцията да работим дружно ", сподели белгийският дизайнер.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР