Трейс холд груп са потвърдили офертата си за строителството на

...
Трейс холд груп са потвърдили офертата си за строителството на
Коментари Харесай

„Трейс” потвърдиха офертата си - строят Югоизточния обход на Пловдив за 42 млн. лева

" Трейс холд груп ” са удостоверили офертата си за строителството на Югоизточния обход на Пловдив. Те завоюваха публичната поръчка, а офертата им бе от началото на 2021 година, като макар че са минали  близо 30 месеца, те са удостоверили, че няма смяна в цената. Това значи, че те ще изградят новия лъч за 42 млн. лв., като няма да има потребност от индексация.
Прочетете още
Депутатът от „ Продължаваме промяната ” Росен Коструков съобщи, че вървят последни съгласувания сред АПИ и НКЖИ по отношение на плана, а на 26 юли ще има и среща в Пловдив сред техни представители. Според него има обезпечено финансиране за построяването на връзката сред Скобелева майка и Асеновградско шосе.

Както TrafficNews писа новият проблем се оказа погрешно координиране сред институциите. Причината е, че новият план бе отклоняване от 42 см на надлеза на жп линиите, както и неправилност при планирането на отводняването на бъдещето трасе.   Надлезът, който минавал над линията – Пловдив – Крумово попада в новопроектиран подучастък на плана на НКЖИ.  В мястото на секване нивелетата на жп линията е повишена с 42 см, което постановяваше да се преработи плана за надлеза, заради дефицит на височинен габарит.

От Община Пловдив въпреки всичко са внесли новия план в АПИ, като  продължава подготовката на плана за строителството на Югоизточния обход на Пловдив.

Въз основа на съгласувания механически план ще се пристъпи към преправяне на плана на ПУП-ПП и отчуждителни процедури. През март от АПИ обявиха, че до края на годината би трябвало да има строително позволение за плана.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР