Тревожността е изключително опасно състояние за нашето тяло. В крайна

...
Тревожността е изключително опасно състояние за нашето тяло. В крайна
Коментари Харесай

От главата до петите: Как тревожността унищожава тялото ни

Тревожността е извънредно рисково положение за нашето тяло. В последна сметка непрекъснатият стрес унищожава освен психическото ни здраве, само че и физическото.

Как тревогата се отразява на тялото

Централна нервна система

Продължителното възприятие на тревога и пристъпите на суматоха кара мозъкът да освобождава хормони на напрежението постоянно, което може да докара до признаци като:

·         главоболие,

·         световъртеж,

·         меланхолия.

Факт е, че когато човек изпитва тревога и стрес, мозъкът „ изпълва “ нервната система с хормони и химикали, които би трябвало да оказват помощ за превъзмогването на опасността. По-специално адреналин и кортизол.

Да, тези хормони са потребни, само че когато се създават непрестанно, това може да има негативни последствия за здравето. Например, продължителното излагане на кортизол може да способства за увеличение на тежестта.

Едно обезпокоително разстройство може да аргументи други признаци, в това число:

·         бодърствуване,

·         унесеност,
Тревожността води до диабет и сърдечни болести при мъжете
Американски учени са стигнали до извода, че мъжете, които повече се безпокоят, по-рано развиват заболявания на сърцето и диабет. Резултатит...
Прочети повече
·         проблеми с паметта,

·         кошмари,

·         мигрена,

·         болежка в мускулите.

Сърдечносъдовата система
Никога не се тревожете за ТЕЗИ 8 неща, когато минете 30-те
С напредването на възрастта нашият мироглед доста се трансформира, листът ни с цели също, както и има някои неща, които е препор...
Прочети повече
Хората с тревога имат нараснал риск от високо кръвно налягане и сърдечни болести. Ако пациентът към този момент е диагностициран със сърдечно заболяване, тогава тревожните разстройства могат да усилят риска от коронарни събития. Първите признаци, на които би трябвало да обърнете внимание, са учестено сърцетуптене и болежка в гърдите.

Храносмилателната система

Тревожността визира и храносмилателната система. Поради това хората, изключително по време на стресови събития, могат да получат коремна болежка, гадене, диария и други храносмилателни проблеми (дори синдром на раздразнените черва). Освен това постоянно тревогата води до загуба на вкус.

Дихателната система

По време на интензивно безпокойствие или пристъпи на суматоха дишането се форсира. Ако човек има хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), тревогата може да докара до затруднения, които водят до хоспитализация. Стресът също може да изостри признаците на астма.
Учени назоваха пушенето като една от аргументите за самотата
Тютюнопушенето може да направи човек по-самотен, счита интернационална група откриватели – с времето околните на пушачите понижава...
Прочети повече
Имунната система

Тревожността може да провокира освобождението на адреналин в тялото. В кратковременен проект сърдечната периодичност и дишането се форсират и това е изцяло естествена реакция на стресова обстановка, защото по този метод мозъкът получава повече О2. В същото време може да отслаби имунната система. Когато стресът изчезне, всичко си става както преди.

Но в случай че човек е непрекъснато обезпокоен и уплашен, тогава тялото в никакъв случай не получава сигнал да се върне към естественото действие. Това може да отслаби имунната система, което прави човек болен и уязвим към вирусни инфекции.

Има естествени съединения, които намаляват равнищата на кортизола, контролират и генерират α-мозъчни талази и подтикват GABA рецепторите и синтеза.

Бъдете деликатни към психологичното си здраве: в случай че тревогата ви пречи да живеете пълностоен и благополучен живот, посетете терапевт. Няма от какво да се срамувате. По добре рано, в сравнение с късно!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР