Тревожно е нарастването на броя на горските пожари през последните

...
Тревожно е нарастването на броя на горските пожари през последните
Коментари Харесай

Тревожно нараства броят на горските пожари

Тревожно е повишаването на броя на горските пожари през последните няколко седмици. Това сочат данните на Изпълнителна организация по горите (ИАГ) .
 
Броят на пожарите единствено през септември доближи 33, а опожарените горски площи са над 800 дка, което е съвсем 50% от всички наранени от пожари горски територии за 2018 година
 

От Горската организация припомнят, че по време на пожароопасен сезон, който е в действие на територията на цялата страна, е неприемливо паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи в горските територии, както и на разстояние по-малко от 100 м от техните границите.
 
Това е допустимо само на особено обозначените за това места, в които са построени безвредни огнища и наоколо до тях нормално има поток или река.
 
Дори и на регламентираните за задачата места Изпълнителна организация по горите приканва жителите да не си потеглят, до момента в който огънят не бъде изцяло изгасен.-->
 
 БГНЕС

Не се позволява паленето на стърнища, суха трева и плява в аграрни земи, по слоговете и крайпътни линии и други площи със суха растителност. Изключително безконтролно е хвърлянето на незагасени цигари и клечки кибрит при прекосяване през горски насаждения, предизвестяват от организацията.
 

Изпълнителна организация по горите разчита на помощта от всички жители и приканва всеки забелязал пожар в горските територии или наоколо до тях неотложно да подаде сигнал на единния европейски телефон за незабавни повиквания 112.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР