Тревожни мисли спохождали младата майка след второто раждане - мислела,

...
Тревожни мисли спохождали младата майка след второто раждане - мислела,
Коментари Харесай

Първа версия за смъртта на Биляна

Тревожни мисли спохождали младата майка след второто раждане - мислела, че не се оправя добре с двете си деца

“Все си мисля, че не се оправям добре с децата. " Това били последните думи на Биляна Петрова, изчезнала във вторник от Центъра за психологично здраве “Проф. Н. Шипковенски " в региона на Централни хали в София. В сряда тя бе открита мъртва. Според данните от следствието дамата се е самоубила. Нейни близки настояват, че била в меланхолия, обзета от тревожни мисли. Затова във вторник се наложило да бъде извикана здравна помощ и младата майка да бъде отведена в психодиспансера.

Неизвестността към 31-годишната Биляна развълнува обществените мрежи и часове наред десетки хора се питаха къде е тя. Дни преди да посегне на живота си споделила, че не е сигурна във опциите си като майка, пред кръстника на фамилията Ангел Ангелов, научи “24 часа ". (Какво описа той за Биляна и фамилията - виж по-долу). На другарка пък споделила, че я обземат самоубийствени мисли, обясниха проверяващи.

Вестта за изгубването на Биляна беше публикувана във вторник в 17,49 часа точно от кръстника Ангел Ангелов. Тъжната вест, че майката на момиченце на 4 година и бебе е поставила завършек на живота си, пристигна в сряда към обед.

Тялото на Биляна беше намерено в двора на Румънската черква, близо до Централните хали. Като се допуска, че дамата е скочила от близката постройка, която се намира на ул. “Пиротска " 12. Разследването занапред ще обяснява детайлите.

Във вторник Биляна била отведена с кола за спешна помощ за лекуване в Центъра за психологично здраве “Проф. Н. Шипковенски " на ул. “Искър " поради депресивното положение, в което изпаднала. Именно оттова първи подали сигнала за изгубването ѝ. Малко по-късно в полицията се обадил и брачният партньор ѝ Мартин Венев. По това време той бил отвън София, само че щом схванал, че жена му не е добре, потеглил към столицата.

Тя била откарана към центъра без телефон, само че с документи и портфейл, описа Мартин пред Нова тв.

Младата майка обаче съумяла да избяга от психодиспансера. В центъра има пазач, само че входът е свободен, защото там има дневен стационар, вършат се непрекъснато прегледи, експертизи, издават се предписания.

Вероятно оттова Биляна се е насочила към Централните хали, които са близо. За последно била забелязана тъкмо в този многолюден регион. Часове наред от нея нямало никаква диря.

Според проверяващите в някакъв миг тя влязла в постройката на ул. “Пиротска " 12, която е на метри от халите. Първоначално обаче проверяващите я търсили в други региони, тъй като една от камерите засякла по какъв начин отива в посока на Женския пазар, който също е на метри.

Как се е върнала до 7-етажното здание на ул. “Пиротска ", ще се обяснява. На камери от непосредствен магазин се вижда, че боса жена, каквото е било описанието на Биляна, влиза в постройката. Там се отдават квартири, само че няма данни Петрова да е наела такава. До сряда вечер още се изясняваше от кой етаж е скочила. При рухването обаче се е приземила в двора на Румънската черква.

Младата жена сега била по майчинство, само че преди този момент имала много сполучлива кариера. Занимавала се с финанси за интернационална компания. Биляна била от 7-8 година с мъжа си, който е футболен арбитър - интернационален асистент-рефер. Били гаджета няколко години, преди да им се роди първо дете. Семейството нямало финансови проблеми.

Кръстникът на фамилията: Беше всеотдайна майка, такъв е и бащата, но тя почна да потъва

Изчезването на Биби има предистория - забелязахме, че тя стартира да потъва и унива. Разстройваше се елементарно, а ние ѝ давахме кураж, разказа пред “24 часа " събитията кръстникът на фамилията Ангел Ангелов. Той е индивидът, който пръв извести за изгубването на младата жена.

“След което преценихме, че би трябвало да се намеси експерт. Потърсихме психиатър, който да я диагностицира. Още предходната неделя дружно с мъжа си Мартин отиде на обзор. Тревожността ѝ обаче се ускори и сега, в който Мартин трябваше да отпътува, той помоли фамилна позната да оказва помощ за гледането на децата. Не искаше да оставя Биби сама. Тази жена прекара няколко дни с нея. Водеше огромното момиче, на 4 година, на градина и го връщаше. Двете дружно извеждаха и бебенцето ", добави той.

Във вторник, когато тревогата на Биляна се засилила, а съгласно Ангелов може да се е трансформирала и в паникатака, същата жена подала сигнала на 112. Ангелов разказа и събитията по-късно - полицията открила, че не става въпрос за различен вид фамилен проблем. Биляна не се чувствала добре душевен. Нямало данни за принуждение. Тя също не е споделила за такова.

“Накрая викнали кола за спешна помощ - добавя още той. - Това е повода тя да е единствено с пижама, яке и документи. Първо отказва да се качи в колата за спешна помощ, друг наш фамилен другар идва и я твърди, че ще я придружи. Двамата се качват в колата за спешна помощ и отиват в психодиспансера. Там стартира тежка процедура - споделят, че имат място да я настанят, само че ние като не сме директни родственици, не можем да вземем решение за това. Ако откажем, би трябвало да се разпишем, че я вземаме с нас и носим отговорност. През това време поддържахме връзка с мъжа ѝ, до момента в който той пътува към София. След уверявания, че няма да бъде настанявана, схваща от докторите, че е неотложно. Точно в този миг, до момента в който нашият другар приказва с лекаря, сестрите очевидно я изпускат и тя бяга на открито ", споделя Ангелов.

По думите му Биляна била всеотдайна майка, написа " 24 часа ".

“И бащата е подобен - твърди той. - Обичат си децата, построиха прелестен дом. Ходят на почивки. Тя ги гледа съвършено - реже им плодове, готви им единствено домашна храна. Купува специфични уреди, с цел да е добре приготвено всичко. Нямам подозрения, че се справяше съвършено с майчинските си отговорности. Много положително момиче. Просто беше тревожна, че не се оправя задоволително добре.

Гледаше ги като по учебник, отделяше им цялото си внимание. След първото дете не е имала следродилна меланхолия. Беше обезпокоена, само че като всяка друга майка. Този път беше доста друго. Последните ѝ думи пред мен бяха: “Все си мисля, че не се оправям добре с децата ". Мислеше, че може да направи и по-хубаво за тях. Явно тези мисли са се задълбочили и са издълбали дупка в душата ѝ. Потенциалното ѝ настаняване в здравната институция тотално е раздрусало духа ѝ. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР