Тревожни данни за нарушения в големите вериги за хранителни стоки.

...
Тревожни данни за нарушения в големите вериги за хранителни стоки.
Коментари Харесай

КЗП: 651 нарушения в хранителните вериги при направени 755 проверки

Тревожни данни за нарушавания в огромните вериги за хранителни артикули. Това демонстрират инспекциите на Комисията за отбрана на потребителите. Вече има и глобени.  

При 755 инспекции, откритите нарушавания са 651, а нелоялните търговски практики - 254. Най-честите нарушавания са свързани с подправени промоции. Фокусът на инспекциите е при огромните търговски вериги, тъй като, по думите им, те държат по-голям пазарен дял. Освен нарушавания, свързани с промоциите, органите са разкрили и далавера с артикули, които се водят родно произвеждане, а се оказва, че не са.

„ Инфлацията забавя своите темпове, тъй че цените от дълго време трябваше да вървят надолу. Свидетели сме на една доста забавна наклонност. От 10 дни по всички търговски вериги главните хранителни артикули са в непрекъсната промоция. Това ме навежда на мисълта, че има по какъв начин трайно да бъде понижена тяхната цена ”, изясни Ангел Джалев от КЗП.

От Сдружението за съвременна търговия оповестиха пред БНР, че по-голямата част от наложените наказания ще бъдат обжалвани.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР