Тревожна сутрин в Израел. Денят започна с най-мощната ракетна атака

...
Тревожна сутрин в Израел. Денят започна с най-мощната ракетна атака
Коментари Харесай

”Хамас” изстреля десетки ракети от ивицата Газа, жертвите са най-малко 40

Тревожна заран в Израел. Денят стартира с най-мощната ракетна офанзива от години насам. Хората в редица градове на страната бяха събудени от сирени за въздушна заплаха. В това число - и столицата Тел Авив, която се намира на 70 километра от линията Газа, откъдето са изстреляни ракетите.

 

Най-малко 40 израелци са били убити в офанзивата на въоръженото крило на палестинското придвижване " Хамас ", оповестяват израелските служби за спешна помощ, представени от международните организации.

 

Израелското държавно управление разяснява, че с изключение на обстрелът, от Газа въоръжени мъже са проникнали на израелска територия. Службите за сигурност са на крайник, а сега началникът на Генералния щаб утвърждава проекти за деяние на израелската войска. Първите ответни удари по Газа не закъсняха.

 

Местните управляващи настояха цивилните в южните и централните елементи на страната да останат наоколо до убежища. Военният министър на Израел направи послание, в което неведнъж употребява думата „ война ”.

 

„ Тази заран терористичната организация Хамас направи сериозна неточност и стартира война против страната Израел. Израелските войски ще водят война с врага на всяко място. Призовавам всички жители на Израел да последват инструкциите за сигурност. Израел ще завоюва тази война ”, безапелационен бе министърът на защитата на страната Йоав Галанг.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР