Тревожна прогноза за предстоящите месеци съобщи проф Преслав Димитров. Очаква

...
Тревожна прогноза за предстоящите месеци съобщи проф Преслав Димитров. Очаква
Коментари Харесай

Проф Димитров: Идва голямата вълна по 1200 заразени на ден за 3 месеца

Тревожна прогноза за идните месеци заяви проф Преслав Димитров.

Очаква ни нова вълна на COVID-19 с по 1200 новозаразени дневно. Прогнозата е на български професор и е на база теоретичен труд по метода на Холт-Уинтърс. Тревожната наклонност е за идващите 90 дни.

Според научния труд на декана на стопанския факултет към Югозападния университет в Благоевград – проф. Преслав Димитров, четвъртата COVID-19 вълна е почнала напълно скоро, пред  bgonair.

„ Аз не мога да предвиждам четвърта вълна. Аз настоявам, че е налице такава вълна, която стартира сега по една доста елементарна причина, като се показват във времеви ред данните на развиване от началото на първия регистриран случай в България на 8 март “, споделя той.

Научният труд е на база статистика и математически допускания. Той дава прогноза за идните 3 месеца.

„ Една прогноза от 900 до 1200 инфектирани дневно, което може да се случи след 90 дни, в случай че не се взимат ограничения, и то ограничения не на централно ниво – затваряне на стопанската система, а да се даде пълномощие на обособените кметства, регионални шефове да реагират по отношение на обстановката на място “, добавя професорът.

Въпреки плануваното увеличение на болните, смъртните случаи няма да се усилят, предвижда професорът.

На кривата ясно се вижда, че най-голямата вълна занапред следва. Вижда се още, че до момента най-големият пик на болест е бил през лятото, а не напролет, когато беше въведено изключителното състояние.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР