Тревожи ли ви мисълта за това, че няма да можете

...
Тревожи ли ви мисълта за това, че няма да можете
Коментари Харесай

Създателят на Dormeo и Delimano е пред фалит

Тревожи ли ви мисълта за това, че няма да можете да си платите сметките? Празни ли са рафтовете към вас? Имате ли възприятието, че няма кой да ви избави? Време е за добра вест - не сте сами, една от най-големите компании за телевизионна търговия в Централна и Източна Европа е във вашето състояние!

Studio Moderna, позната у нас с марки като Dormeo, Delimano и Cosmodisk, е на ръба на банкрута, откакто се провали опита на двама от най-богатите словенци да спасят компанията.

Контекст : Studio Moderna е учредена в Словения през 1992 година от един от най-богатите хора в страната през днешния ден - предприемачът Санди Чешко. В най-силните си години нейното наличие посредством телевизионния формат Top Shop и онлайн магазините доближаваше до стотици милиони европейци от 21 страни.

През 2019 година Чешко продаде своя дял от компанията на три капиталови фонда, само че през предходната година го изкупи назад.
 Санди Чешко
Източник:

Санди Чешко

Детайли : Според словенския портал проблемите на Studio Moderna с банки, снабдители и други кредитори не са от през вчерашния ден. Именно поради тях Чешко през май продаде марките Dormeo, Delimano, Rovus, Top Shop и Cosmodisk, дружно с редица патенти на различен словенски паралия - Дарек Хорват.
 Защо един словенски милиардер желае да създава био храна в Сърбия?
Защо един словенски милиардер желае да създава био храна в Сърбия?

" На планетата може да се създаде задоволително храна за всички ", счита предприемачът Само Логин

" Когато избухна войната в Украйна, ние бяхме ударени от глобите. Загубихме два пазара. Загубихме вложител ", изясни към договорката за марките Чешко. Той и Хорват през седмиците по-късно са търсели метод да оздравят Studio Moderna, само че съгласно портала през предходната седмица диалозите са пропаднали. Причината - прекомерно огромните задължения на компанията, които се мерят в десетки милиони евро.

Онлайн изданието твърди, че Хорват е дал да се разбере, че няма да влиза в ролята на избавител, а други вложители към оня миг не са се появили.

Резултатът от всичко това е, че магазините на Studio Moderna най-малко в Словения са полупразни, сметките ѝ са блокирани, няма доставки и заплатите на чиновниците за месец май още не са изплатени, като също така в ход са и съкращения, показват медиите в някогашната югорепублика.
 Словенски стартъп основава съвършената
Словенски стартъп основава съвършената " пържола " без месо

Колко коства?

Какво следва : Според Necenzurirano нищо не стопира Хорват, който има най-ценните марки на Studio Moderna, в този момент да ги развива независимо - просто друго сдружение ще поръчва съответните продукти от Китай.

Чешко, обаче, най-малко обществено не се е примирил и твърди пред медиите, че ще продължи да работи за оцеляването на компанията си. Ако успее да възвърне своя бизнес, скоро в нашия район ще има не една, а цели две огромни словенски компании за директни продажби онлайн и по малкия екран. Истинска промоция!
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР