Тревожен е фактът, че годините живот в добро здраве“, които

...
Тревожен е фактът, че годините живот в добро здраве“, които
Коментари Харесай

Годините „живот в добро здраве“ у нас са по-малко от средните за ЕС

Тревожен е фактът, че годините „ живот в положително здраве “, които българите прекарват, са сензитивно по-малко от междинните за Европейския съюз стойности, съобщи на среща с членовете на пенсионерския клуб " Орфей " в Смолян лидерът на листата на " БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА " доктор Лидия Чорбанова. Според нея е изключително значимо да стартира образованието на медицински и немедицински фрагменти по проблемите на стареенето и възрастните хора, с цел да се облекчи системата. За да усещат българите поддръжката на страната, трябват работещи решения и те са залегнали в програмата на " БСП–ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ", разяснява доктор Чорбанова.
" През целия си професионален стаж съм имала взор върху здравните и други проблеми на възрастните хора и когато имах административна опция, предизвиках основаването на Национална тактика за гериатрична грижа. Тя става все по-актуална тематика и положителното й познаване подсигурява по-добри грижи и по-добро качество на живот ", акцентира доктор Чорбанова.
По-късно дружно с ръководителя на Обединението на дамите социалистки Дора Янкова тя се срещна с жителите на село Момчиловци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР