Тревогата за въздушна атака е отменана в цяла Украйна, включително

...
Тревогата за въздушна атака е отменана в цяла Украйна, включително
Коментари Харесай

Киев е под обстрел, Росен Желязков и българската делегация са напуснали бомбоубежището

Тревогата за въздушна офанзива е отменана в цяла Украйна, в това число и в Киев, където на посещаване са ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и депутатите Даниел Митов (ГЕРБ), Ивайло Мирчев (ПП - ДБ) и Станислав Анастасов (ДПС).

Българската делегация е напуснала бомбоубежището.

По-рано през днешния ден украинските организации оповестиха за ракети, които летят към Киев, както и за към този момент нанесени удари по столицата и други градове.

Кметът на Киев Витали Кличко съобщи, че фрагменти от ракети са развалили два далекопровода за високо напрежение, което е довело до спиране на електрозахранването в някои региони.

" Има развалени жилищни здания. Около 20 от тях са без покриви. Повредите по газовите и водоснабдителните мрежи към този момент се отстраняват от комуналните служащи. Има ранени. Един човек е настанен в болница. На други е оказана помощ на място ", написа той в Telegram, като добави, че приетият в болница мъж е умрял.

Съобщава се и за удари в областите Николаев и Лвов.

Във вторник Желязков посети първо Върховната Рада, където се срещна със своя сътрудник Руслан Стефанчук.

„ В навечерието на втората година от съветската експанзия против Украйна, през днешния ден аз съм тук, с цел да изразя удивление от безпримерния подвиг на украинците. И да заявя безусловната поддръжка и съпричастност на моята страна към идеята на Украйна ”, сподели Желязков в своята тирада пред Върховната рада.

Той означи, че преди дни водачите на 27-те страни членки на Европейски Съюз единомислещо утвърдиха даването на спомагателни 50 милиарда евро помощ за Украйна от европейския бюджет. По думите му това е израз на солидарността и поддръжката на европейските страни, на техния ангажимент в процеса на възобновяване на Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР