Тревога за въздушни нападения в много региони на Украйна в

...
Тревога за въздушни нападения в много региони на Украйна в
Коментари Харесай

Сирени вият в много области на Украина, в Киев също

Тревога за въздушни набези в доста райони на Украйна в дребните часове на деня в съботния ден.

Сирените за въздушна заплаха са задействани в Киев и региона, Лвов, Житомир, Запорожие и Одеса, заяви украинската работа на Би Би Си. В Киев се чуват гърмежи.

Сигнал за въздушна паника е подаден и във Волинска, Ивано-Франковска и Тернополска, Сумска, Хмелницка област, Закарпатска, Харковска, Полтавска и регионална, Виницка, Черновицка и Ровненска област, Черкаска и регионална, Кировоградска, Днепърска и регионална.

През нощта на 11 март съветските войски са обстрелвали 89 пъти жилищни региони на Харков, заяви локалният губернатор Олег Синегубов. Харков е най-засегнатият от обстрел украински град, само че в града продължава да идва филантропична помощ: храна, вода, медикаменти и топли облекла.

С ракета тази нощ е ударен хотел в Чернигов. УНИАН оповестява, че съветски стратегически бомбардировачи са изстреляли крилати ракети по обекти в Луцк, Днепър и Ивано-Франковск.

Съобщава се за убити и ранени в Луцк. Летището е изцяло разрушено.

За разлика от Мариупол, който продължава да е под цялостна блокада близо седмица.

Нов опит за евакуация на Мариупол е плануван за събота. В града ще бъде доставен филантропичен товар, а на връщане конвоят ще може да изтегля жителите.

Хората в Мариупол са изолирани от няколко дни насам под непрестанен обстрел. Те не могат да изоставен града или да получат помощ извън. В града няма електричество и вода, а даже и Световната здравна организация предизвести за пораждане на епидемии.

Няколко предходни опита за евакуация на Мариупол се провалиха, защото краткотрайните съглашения за преустановяване на огъня бяха нарушени.

Властите в Украйна предложиха на териториите на военните дейности водата да не се пие, а да се преварява най-малко 10 минути преди приложимост.

Седемдесет % от територията на Луганска област към този момент е окупирана, регистрира полицейския шеф на региона Серхий Хайдай.

Украинските военни оповестиха, че съветските войски са бомбардирали погранични селища на територията на Беларус. Още през вчерашния ден Украйна предизвести за сюжет провокация, тъй че Беларус да бъде замесен директно във военните дейности.

Кметът на Мелитопол е покорен от руснаците, а украинският президент Володомир Зеленски упрекна, че това е нов стадий от окупацията на Украйна с гнет на локалните управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР