Тревога за въздушна опасност в Украйна продължава повече от три

...
Тревога за въздушна опасност в Украйна продължава повече от три
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна, ракети удариха западния град Лвов

Тревога за въздушна заплаха в Украйна продължава повече от три часа. Противовъздушната защита смъква съветски ракети в Ровненска област и над Кривой Рог, оповестяват локалните управляващи. Противовъздушна защита работи и в Хмелницки, Одески и Киевски район: чуват се детонации. Властите декларират за 4 свалени ракети и за общо над 48 изстреляни.

Известно е, че три детонации са станали и в две енергийни уреди в Лвовска област.

По-рано имаше известия за спиране на електрозахранването в Лвов заради детонации, сутринта беше оповестено, че е възобновено, само че по-късно поради идващите офанзиви токът още веднъж прекъсна. Снимки и видеоклипове на огромни кълба пушек над Лвов се популяризират в телеграм каналите.

Опасността все има, предизвести ръководителят на Лвовска област Максим Козицки.

Руските войски обстреляха с безпилотни самолети камикадзе топлоелектрическата централа  " Ладижин " в област Виница.

Енергийното съоръжение на централата е развалено. Няма потърпевши, удостоверява районната военна администрация. Според нея в самата централа се намира единствено сериозно нужният личен състав. Останалите служащи са в убежища

В ранните часове на тази заран бе обявено и за ракетни удари в град Запорожие.

Според Александър Старух 12 ракети С-300 са поразили цивилни цели. Загинал е най-малко един човек, а вследствие на случая са развалени учебно заведение и поликлиника. Странното в това изказване е фактът, че С-300 са ракети земя въздух и потреблението им за удари по наземни цели е неефективно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР