Тревога във връзка с изменящ се щам на COVID-19 във

...
Тревога във връзка с изменящ се щам на COVID-19 във
Коментари Харесай

Тревога заради нов щам на коронавируса във Великобритания

Тревога по отношение на изменящ се вариант на COVID-19 във Англия . Премиерът Борис Джонсън е свикал незабавна среща за битка с по-заразния вариант на ковид.

Снощи Джонсън е извикал министри на изключително съвещание, с цел да обсъдят тайнствен нов вид на ковид, необятно публикуван в Лондон и огромни елементи от Южна Англия.

На съвещанието английският министър председател е бил осведомен за нови тревожни доказателства за мутиращия COVID-19. Възможността за въвеждане на по-строги ограничаващи ограничения още през днешния ден също е била разисквана, прецизира " Дейли Телеграф ".
 Опасна ли е новата разновидност на ковид?
Опасна ли е новата разновидност на ковид?

Изглежда тя подтиква по-бързото му разпространение...

Отбелязва се, че Джонсън обмисля неотложно налагане на възбрана за пътешестване в и отвън Лондон за прекъсване разпространяването на варианта.

Все още не е взето решение какво тъкмо да се прави.

Смята се, че разновидността на ковид, посочен от учените като " VUI - 202012/01 ", предизвиква по-бързото разпространяване на вируса в елементи от Югоизточна Англия.

В Кент броят на пациентите в болница с COVID-19 е по-висок, в сравнение с през предходния пик напролет. Лондон, който също претърпява скок на инфектираните, беше подложен в най-строгите ограничавания тази седмица.

Учените считат, че разновидността е по-заразен от истинския вариант. Представител на държавното управление сподели пред " Гардиън ": " Налице са опасения, че той е по-заразен от съществуващия вариант - и това възприятие се ускорява. "

В понеделник английският здравен министър Мат Ханкок съобщи пред Камарата на общините: " Първоначалният разбор демонстрира, че този вид се разраства по-бързо от съществуващите варианти. "

Ханкок изясни, че Световната здравна организация (СЗО) е била известена за изменящия се вариант. Най-малко 60 разнообразни локални управляващи са виждали инфектирани с този вид, а сега учените го учат в детайли съгласно Би Би Си.

Разговорите за въвеждане на по-строги ограничавания идват броени дни преди Англия, както се очакваше, да разхлаби ограниченията за интервала към Коледа.

Между 23 и 27 декември хората във Англия имат право да оформят " коледни балони " с три семейства, на които е позволено да се срещат.

Учените предизвестиха против това коледно разхлабване на ограниченията и допуснаха, че те могат да доведат до национална обсада през януари и февруари.

Джонсън през вчерашния ден отхвърли да изключи евентуална трета обсада за Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР