Тревога предизвика тази сутрин пристигането на група китайски туристи на

...
Тревога предизвика тази сутрин пристигането на група китайски туристи на
Коментари Харесай

Китайски туристи предизвикаха тревога на атинското летище заради новия вирус

Тревога провокира тази заран идването на група китайски туристи на атинското летище " Елефтериос Венизелос " поради опасенията за разпространяване на епидемията от новия ковид, която потегли от китайския град Ухан, заяви гръцката телевизия " Скай ".

Групата е пристигнала в Атина от римското летище " Фиумичино ". Тя се състои от 15 души, от които седем от Ухан.

На китайските туристи е осъществен профилактичен обзор от гръцката национална работа за публично здраве. Прегледът не е открил нищо тревожно и китайските туристи са траяли пътуването си, загатва Българска телеграфна агенция.

Някои страни не престават
да се пробват да изтеглят жителите си от Ухан
Въпреки възбраните за пътувания за да се предотврати разпространяването на китайския ковид, някои страни не престават да се пробват да изтеглят жителите си от Ухан, откъдето потегли болестта, заяви телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Съединените щати оповестиха през днешния ден, че ще провеждат евакуацията на дипломатическия си личен състав и на други американци, блокирани в Ухан, подложен под карантина от четвъртък. Вашингтон се надява да успее да извърши първи полет от Ухан до Сан Франциско във вторник, заяви държавният департамент в официално съобщение, представено от Франс прес. Съединени американски щати имат консулство в града, където са регистрирани болшинството от случаите на болест и гибел от новия вирус.

" Мястото в самолета е изключително лимитирано, тъй че в случай че не успеем да транспортираме всички, приоритет ще имат хората в най-тежко рисково положение ", посочи дипломатическото ведомство.

Франция възнамерява да изтегля с рейс своите жители, съгласувайки дейностите си с китайските управляващи, разгласи френското външно министерство, без да показва съответна дата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Френският автомобилостроител Пе Ес А (PSA), който има фабрики в Ухан, посочи, че неговите чиновници ще бъдат евакуирани към намиращия се на над 300 км оттова град Чанша.

Япония планува да помогне на своите жители в Ухан, които по данни на японските управляващи са 710, и които желаят да изоставен града, заяви през днешния ден министър председателят Шиндзо Абе, представен от телевизия Ер Те Бе Еф. Правителството ще употребява чартърни полети и други способи на превоз, с цел да репатрира сънародниците си, откакто това бъде контрактувано с китайските управляващи.

Токио в това време удостовери четвърти случай на ковид при 40-годишен човек, който скоро е бил в Ухан. Състоянието му е устойчиво. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР