Тревата в Марица е пораснала почти с човешки бой, установи

...
Тревата в Марица е пораснала почти с човешки бой, установи
Коментари Харесай

Крадат розите край Марица

Тревата в Марица е пораснала съвсем с човешки пердах, откри през вчерашния ден репортерският ни екип. От южната страна на реката сред Панаирния мост и Адата бурените все едно не са косени. Голямо сухо дърво се извисява над ливадата и храсталака.

" Тревата се коси постоянно. Още от февруари 6-членен екип почиства коритото на река Марица от саморасляци. Започна от северната страна на моста на бул. „ Васил Априлов “, след което продължи в южната - от моста на Адата към Панаирния мост и в други сектори на коритото. Предстои работа по островите, като за достъпа си до такава степен екипът разполага с надуваема лодка с мотор ", изясни шефът на " Градини и паркове " Стоян Алексиев.

Той подсети, че към този момент осма година 10-километрова речна права на територията на Пловдив се поддържа единствено със силите на общинското дружество, без да се наема частна компания. " Това е превантивна мярка против наводнения. Освен това се икономисват доста средства на данъкоплатците, защото не чакаме коритото да замязя на джунгла, а след това да се дават милиони на външна компания. Основната ни задача е да отстраняваме самораслите дървета, измежду които доминират върби, акации и тополи. До ноември няколко пъти ще обработим цялата повърхност, защото растителността избуява доста бързо “, добави Алексиев.

По думите му, косенето на тревата се прави дружно с другата активност. Той увери, че изсъхналите дървета не са по този начин рискови за пропускливостта на водата, както младите и бързо разрастващи се саморасли, само че одобри съответния сигнал и пое уговорката изсъхналото дърво под моста на Панаира да бъде отсечено.

" Нямаме задоволително косачи и не смогваме да съумяваме на всички места ", сподели още шефът. От предприятието пуснали публикация, че търсят косачи, само че няма искащи. " Даваме по 600 - 700 лв. на месец, само че отново не желаят да се хващат на тази работа ", зачуди се Алексиев и прикани: " Дайте ни косачи, пращайте при нас ваши познати, в случай че са безработни ".

Розови шубраци, отгледани в разсадника на " Градини и паркове " и посадени в зелената линия на крайбрежната алея, са откраднати. От 20 храста са останали единствено два. Работниците плевиха през вчерашния ден градинките по бул. " Марица-юг ", обрасли с треволяци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР