Тревър Джейкъб - сноубордист и бивш олимпиец, е застрашен от

...
Тревър Джейкъб - сноубордист и бивш олимпиец, е застрашен от
Коментари Харесай

20 години затвор грози влогър и бивш олимпиец заради инсценирано разбиване на самолет

Тревър Джейкъб - сноубордист и някогашен олимпиец, е заплашен от 20 години затвор. Каква е повода? В един миг Тревър се е пренасочил към снимането на клипове с рискови осъществявания за своя канал в YouTube.

През декември 2021 година Джейкъб разгласява видео, озаглавено " Разбих самолета си ", в което демонстрира по какъв начин скача с парашут от дребния си витлов аероплан, оставяйки машината да се разбие и намеквайки, че случилото се е случай.

Клипът, събрал 2,9 милиона гледания досега, породил обаче подозрения у някои специалисти. И те се запитали дали в действителност е имало проблем със самолета...



Почти година и половина по-късно казусът обяснен. Но не в интерес на влогъра. Оказва се, че поради няколко лайка от горната страна и контракт с рекламодател, Тревър е разрушил летателния уред.

Джейкъб ще се признае за отговорен по обвиняването, че се е опитал да попречва федерално следствие. Той е разчистил мястото, на което се е разрушил самолета, написа webcafe.

29-годишният американец декларира, че е снимал клипа като част от договорка със спонсор. За това той може да бъде наказан на затвор до 20 години, оповестява Си Ен Ен.

Видеото е снимано през ноември 2021 година Джейкъб излетява с едноместния аероплан от летище в Санта Барбара, щата Калифорния, а на самолета са инсталирани няколко камери. За полета взима и парашут, както и селфи стик.

От прокуратурата изясняват, че той не е имал желание да доближи крайната дестинация на полета. Вместо това през цялото време е възнамерявал да се измъкне от самолета и да снима по какъв начин благодарение на парашута се озовава на земята, до момента в който машината губи височина и се разрушава.

Самолетът пада в гората " Лос Падрес " 35 минути откакто е изхвърчал. Джейкъб отива до мястото и прибира сниманите от камерите фрагменти.

Още след появяването на клипа онлайн изплуват подозрения, че става дума не за проблем с мотора, а за съзнателно планувани дейности. Едно от нещата, което го издава, е фактът, че Джейкъб е взел парашут, нещо, което не е правил при някои от останалите си полети. Т.е. появява се подозрението, че може би въобще не е имал желание да приземи машината.

Още по-съмнителен за някои фенове е фактът, че мъжът е носил и селфи стик със себе си. След скока от самолета той не пуска стика - даже откакто се приземява в храстите и се пробва да се измъкне от тях.

Има прекалено много противоречиви моменти в " случая " на Тревър Джейкъб. А в този момент някогашният олимпиец се признава за отговорен за това, че е унищожил самолета и се е опитал да укрие следи за да попречва следствието.
 
                             

Според документите по случая, Джейкъб първо е съобщил за злополуката на Националния ръб по сигурност на превоза в Съединени американски щати. След това е твърдял, че не знае къде се намира падналия аероплан.

В последна сметка е отишъл на мястото  на злополуката и е унищожил отломките.

Миналата година лицензът му за водач е лишен А през идващите месеци той ще се изправи пред съда и ще дава отговор за злополука, породена за повече гледания в YouTube! Звучи необикновено - само че е реалност. Явно обществените мрежи и известността в тях, обвързана с пари от реклами, могат да бъдат много пагубни.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР