Третото състезание от календара на Формула 1 в САЩ през

...
Третото състезание от календара на Формула 1 в САЩ през
Коментари Харесай

САЩ ще приема 3 състезания от Формула 1 от следващата година

Третото съревнование от календара на Формула 1 в Съединени американски щати през сезон 2023-та година ще се организира в Лас Вегас и ще бъде през нощта, оповестиха уредниците. Така най-комерсиалното и известно автомобилно съревнование се връща в този град за първи път от 1982-а година, когато е носило името Сийзърс Палас Гран При. Другите две съревнования остават в Маями и Остин.

Самото съревнование ще бъде в съботен ден през ноември 2023-та година и ще бъде осветено от неонови светлини на известната развлекателна дестинация. Трасето ще бъде с отдалеченост от 6.12 километра по емблематичния Лас Вегас Стрип – трасето, което минава около някои от най-известните хотели и казина.

Пистата ще бъде с 14 завоя, а оптималната скорост, която се чака да бъде развита е към 342 км/ч.

Дизайнът включва 3 прави сектора, високоскоростна поредност в завоите и един сектор с шикан – поредност от внезапни поредни завои, предопределени за понижаване на скоростта. Гран При на Лас Вегас би трябвало да завърши с над 50 обиколки.

Третото Гран При в Съединени американски щати във Формула 1 бе показано в сряда от изпълнителния шеф на Либърти Медия Грег Мафей и от сътрудника му от Формула 1 Стефано Доменикали. Също по този начин участваха и други медийни магнати, предприемачи, както и представители на губернатора на щата Невада. От Формула 1 показаха и нов формален презентационен клип за това съревнование.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР